More


  Labirintul reciclării

  =

  În urma succesului programului ,, Milioane de capace- Milioane de zâmbete”, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare lansează o nouă provocare la adresa comunității sătmărene prin proiectul ,,Labirintul reciclării”, care are ca scop colectarea flacoanelor de plastic de către unitățile şcolare şi valorificarea acestora prin realizarea în voluntariat a obiectivului în beneficiul comunității ,,Labirintul reciclării”, în incinta Centrului de recreere ,,Kentaur” din Atea precum şi a unui mic pod şi ponton în cadrul proiectului ROHU62 ,,Coridor verde fără frontiere,,. Ideea proiectului s-a bucurat de aprecierea participanților la lansare, domnului Radu Roca în calitate de vicepreşedinte al ANPM, Călin Durla- Inspector şcolar general, Mihai Stan din partea Instituției Prefectului a reprezentanților unităților şcolare şi a mass mediei locale.

  “Obiectivul acestui proiect este de a informa, conștientiza și a promova colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, astfel încât prin acest proiect să se adune cât mai multe pet-uri pentru a se realiza un gard și mai apoi un gard viu la Centru de recreere. Eu felicit Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare prin doamna director Bekessy, care știe și are harul necesar de a aduna comunitatea din județ, pentru protecția mediului care de fapt reprezintă astăzi colectarea deșeurilor reciclabile. Mă mândresc cu județul Satu Mare, deoarece instituțiile se implică, astfel încât în domeniul protecției mediului Satu Mare nu are așa mari probleme compartaiv cu alte județe, ținând cont că prin prisma funcției pe care o reprezint în Ministerul Mediului pot să spun cu claritate c-am unde ne situăm”, a declarat Radu Roca vicepreşedinte al ANPM

  Fiecare unitate şcolară va realiza câte o porțiune de labirint din flacoane de PET care vor fi montate pe o plasă de sârmă având înălțimea de 1,80m şi lungimea de cel puțin 8,20m. Lungimea labirintului va fi de 1000m şi ne propunem finalizarea acestuia de Ziua Mondială a Mediului pe 5 iunie 2019.

  “Prin acest proiect dorim să implicăm tânăra generație și nu numai, turiștii care o să vină în zonă, în activități educaționale pentru că în momentul în care un tânăr sau oricine viziteză centrul de recreere intră în labirint, va trebui să răspundă la zece întrebări și în funcție de răspunsul corect la întrebare, va înainta în labirint. Prin urmare, până ajunge în mijlocul labirintului unde vom realiza, tot prin cadrul proiectului, un foișor după modelul căsuțelor de la Tarna Mare, și aici vor putea vizita expoziția realizată tot în cadrul proiectului de mascote realizate din deșeuri reciclabile, nu numai din pet și din alte categorii de deșeuri, o expoziție care va reprezenta fiecare mascotă câte o specie protejată din ariile protejate din județul Satu Mare”, a precizat Elisabeta Bekessy, director APM SM.

  Începând de azi, se așteaptă înscrierea unui număr cât mai mare de grădinițe şi şcoli pentru a face împreună un pas important în atingerea țintei de 50% la reciclare până în anul 2020.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img