More


  Manifestări bogate de Zilele Școlii de Arte

  =

  Școala de Arte Satu Mare sărbătorește în aceste zile 113 ani de la înființare. Cu această ocazie, vor fi organizate o serie de evenimente culturale dedicate în acest an Centenarului Marii Uniri. Toate acestea au fost prezentate ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de managerul unității de învățământ, Mircea Deac, și directorul Florin Pop. Fiecare manifestare organizată în perioada 20-24 noiembrie va avea durata de 100 de minute.

  Manifestări cultural-artistice
  Manifestările ocazionate de Zilele Școlii de Arte Satu Mare și dedicate, în acest an, Centenarului Marii Uniri, vor debuta pe data de 20 noiembrie, cu o expoziție de arte plastice la care vor expune cursanții Școlii de Arte și omologii lor din Teglaș – Ungaria. Vernisajul expoziției va avea loc marți, de la ora 16.00, în Galeria Consiliului Județean.

  A doua zi, miercuri, de la ora 17.00, va avea loc la Muzeul de Artă un spectacol de muzică clasică și poezie prezentat de cursanții Școlii de Arte.


  De asemenea, joi, 22 noiembrie, de la ora 13.00, la Casa de cultură din Ardud va avea loc un spectacol folcloric. Vor participa cursanții și absolvenții clasei de muzică populară a Școlii de Arte Satu Mare precum și Ansamblul Focloric ”Doina Codrului”, dirijat de Vasile Chiorean.

  Ziua de vineri este dedicată muzicii ușoare. Astfel, în sala de spectacole a Școlii de Arte va avea loc, cu începere de la ora 16.00, un spectacol de muzică pop-rock ai cărui protagoniști vor fi elevii acestei instituții de învățământ muzicale sătmărene.

  Muzica Inimii Mele, a XII-a ediție
  În fine, cel mai mediatizat moment al acestor zile va fi Festivalul-Concurs ”Muzica Inimii Mele”. Ajuns la a XII-a ediție, festivalul concurs internațional de muzică pop – rock se va desfășura sâmbătă, între orele 15.00 și 20.00, în incinta Centrului Multicultural Poesis.

  Astfel, între orele 15.00 și 17.00 se va desfășura concursul soliștilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, urmat de concursul soliștilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

  De la ora 19.30, câștigătorul concursului de anul trecut, Gabriel Andrei Petruș, va susține un recital, festivalul urmând să se termine cu gala de premiere. Festivalul este prezentat de Florin Mureșan.

  Cu excepția Festivalului-Concurs ”Muzica Inimii Mele”, fiecare manifestare organizată în perioada 20-24 noiembrie va avea durata de 100 de minute.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img