More


  O importantă arteră județeană intră în reabilitare. Despre ce e vorba

  =

   

  Un nou contract de proiectare și execuție pentru modernizarea unui important drum județean a fost semnat în data de 14 noiembrie 2018 de conducerea Consiliului Județean Satu Mare. În același timp, lucrările de modernizare a unui alt important tronson din județ sunt aproape finalizate.

  Contract semnat pentru DJ 195
  Este vorba despre contractul semnat în privința modernizării DJ 195 Ardud – Viile Satu Mare – Tătărești – Necopoi – Cărășeu, tronson Viile Satu Mare – Tătărești.

  Lucrarea pentru această porțiune de drum va fi executată de Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA, câștigătoarea licitației. Contractul pentru lucrare a fost semnat ieri la sediul Consiliului Judeţean Satu Mare în prezenţa preşedintelui Pataki Csaba, a vicepreşedintelui Rus Ioan, a directorului executiv la Direcţia tehnică Sereş Ioan, a şefului de serviciu la Direcţia tehnică Faur Marcel, iar din partea ARL Cluj a fost prezent directorul general Mihancea Dan şi consultantul ARL Cluj Mircea Govor . Proiectul de investiție, în valoare de 4,6 milioane de lei, fără TVA, a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

  În următoarele 3 luni executantul va trebui să întocmească proiectul tehnic și documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor, alte 2 luni vor fi alocate obținerii autorizației de construire, iar execuția lucrărilor va dura 9 luni.

  Drumul Mădăras-Tășnad, aproape finalizat
  În același timp, un alt important traseu din județ este aproape finalizat. Lucrările de modernizare a drumului județean DJ 108L, pe tronsonul Tășnad – Craidorolț – Terebești – Gelu – Mădăras, se apropie de finalizare.

  Profitând de vremea favorabilă, pe această porțiune de drum s-au realizat și lucrări de marcaje, au fost montate elementele de siguranță și indicatoarele rutiere, firma executantă fiind tot ARL Cluj.
  Modernizarea drumului s-a făcut pe o lungime de 36,987 km iar lățimea părții carosabile este de 6,5 m. Valoarea investiției este de peste 46 de milioane de lei fără TVA.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img