More


  Profanatorii de morminte au fost prinși

  =

  Profanatorii de morminte din Satu Mare au fost prinși în cursul zilei de ieri. Surse au declarat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Gazeta de Nord-Vest că este vorba despre doi adolescenți. Unul în vârstă de 16 ani, din Păulești, iar celălalt în vârstă de 17 ani, din Satu Mare.

  Cei doi au declarat, în momentul în care au fost anchetați, că au făcut acele gesturi reprobabile prin care au distrus peste 50 de morminte, pentru că ei nu cred în Dumnezeu. De asemenea, ei au mai afirmat că în momentul producerii acelor pagube erau sub influența băuturilor alcoolice.
  Reamintim faptul că peste 50 de morminte din cimitirul de la Cap Pod Decebal, din municipiul Satu Mare, au fost profanate în noaptea de vineri spre sâmbătă. Au fost distruse pietre funerare şi cruci.
  54 de morminte au fost profanate în cimitirul de la Cap Pod Decebal, din municipiul Satu Mare, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Paula Gabor. Profanatorii au răsturnat pietrele funerare, le-au călcat în picioare și le-au vopsit cu spray de culoare verde.
  În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. 70% dintre pietrele funerare au suferit deteriorări mai mici și pot fi lipite la loc. 30% dintre acestea însă trebuie schimbate. În vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naționalitatea sau religia celor trecuți la cele veșnice”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img