More


  PSD susţine procedura de revocare a lui Lazăr. Dragnea: Ministrul Toader are susţinerea noastră

  =

  Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că partidul îl susţine pe Tudorel Toader în demersul său privind revocarea lui Augustin Lazăr şi dacă acesta a făcut o eroare privind procurorul Lazăr care a semnat ordonanţa de clasare a lui Iohannis, totuşi “erau 20 de puncte acolo”.

  “Eu îl susţin (n.r. pe Tudorel Toader). Da, din ceea ce a prezentat domnul Toader şi ceea ce a ieşit ulterior în presă, dintr-o altă valiză, cred că lucrurile acolo sunt mult mai grave decât ce a prezentat domnul Toader. Acolo vorbim de oameni numiţi în funcţie prin decret prezidenţial, după ce au clasat dosare”, a afirmat Liviu Dragnea.

  Întrebat dacă este viciată procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, având în vedere că decizia de clasare despre care vorbeşte Tudorel Toader este semnată de Cristian Lazăr, Dragnea a răspuns: “Erau vreo 20 de puncte acolo din câte îmi amintesc. Repet, toate aceste chestiuni trebuie lămurite mai devreme sau târziu. Că a greşit domnul Toader, că a confundat Cristian cu Augustin, fapta rămâne. Nu am spus că s-a făcut de râs, ci a gestionat greşit, în sensul că trebuia să arate docomentul imediat, dar ministrul are susţinerea noastră pentru că ce a prezentat pe puncte sunt lucruri corecte”.

  Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului general, printre cele 20 de puncte fiind şi faptul că la dosarul de candidat de la ministerul Justiţiei se află şi o ordonanţă de clasare care îl vizează pe preşedintele Klaus Iohannis. Ulterior s-a aflat că acea ordonanţă a fost semnată de Cristian Lazăr, nu de Augustin Lazăr.

  Semnatarul ordonanţei de clasare, Cristian Lazăr, a afirmat că documentul nu avea ce să caute într-un dosar de candidat.

  „Cine a pus-o acolo trebuie să răspundă. Nu e treaba mea să ştiu cine a pus-o acolo. Acest document nu avea ce să caute acolo”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Cristian Lazăr.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img