More


  Răsună Centenarul României

  =

  Filarmonica de stat Dinu Lipatti din Satu Mare a avut o colaborare excelentă cu Corul seminarului „Arhanghelii” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului dedicată Centenarului, o manifestare foarte importantă. Evenimentul organizat în colaborare cu Protopopiatul Ortodox a fost pus la cale încă din luna februarie și a avut loc la Filarmonica Dinu Lipatti. Spectacolul a fost repetat apoi la Carei și în Baia Mare la Catedrala Episcopală.

  Cu această ocazie, Preasfințitul Iustin a decernat Ordinul Sfântul Ierarh Iosif Mântuitorul din Maramureș Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”, unul dintre cele mai importante Ordine ale Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, pentru promovarea la cel mai înalt nivel cultural și artistic a muzicii corale și simfonice românești , pentru activitatea artistică pusă în slujba neamului românesc , credinței ortodoxe strămoșești și valorilor noastre sfinte, pentru contribuția adusă la organizarea concertului coral-instrumental “Răsună Centenarul României”.

  “Acest ordin înseamnă foarte mult pentru mine. Este o recunoaștere a Instituției în primul rând, o Instituție reprezentativă a județului, totdeauna am fost ambasadorii județului. Sunt fericit că noi suntem primii care am dat importanță evenimentului Centenarului , mi se pare un lucru normal, toți cei care trăim aici trebuie să stimăm momentul ” a declarat Rudolf Fatyol, directorul general al Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare.

  Proiectul nu s-a terminat. Se preconizează ca în viitorul apropiat să urmeze alte concerte în Cluj, Sibiu, Alba Iulia, București și Constanța. Urmează să se dea în folosință Catedrala Mântuirii Neamului, iar Filarmonica împreună cu Corul Arhanghelii să cânte acolo.

  “Este cea de-a doua manifestare organizată în colaborare cu Protopopiatul Ortodox, cu Episcopia Maramureșului și Sătmarului și sunt foarte mândru că un ungur a inițiat aceste lucruri prima dată în județul Satu Mare”, a mai adăugat talentatul violonist.
  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img