More


  Scrimera cu voce de înger

  =

  Atunci când s-a născut în mod sigur ursitoarele au fost mai mult decât darnice cu Melany. Nu numai că i-au dăruit un chip angelic dar au înzestrat-o şi cu o voce duioasă cât şi cu abilităţi pentru a face sport de performanţă.

  Elevă în clasa a XII-a a Liceului Teologic Romano Catolic “Hám János” din Satu Mare, Melany Pfeifer (17 ani) reuşeşte să îmbine într-un mod perfect muzica cu scrima. Pe ambele le face la cel mai înalt nivel.

  A fost adusă la sala de scrimă de campioana olimpică Simona Pop
  Componentă a lotului naţional de spadă cadete a României, Melany ne spune că pentru ea întâlnirea cu scriam a fost dragoste la prima vedere. “ Am venit pentru prima oară la sala de scrimă când aveam nouă ani iar cea care m-a însoţit a fost Simona Pop ( o prietenă de familie) şi care peste ani avea să devină campioană olimpică la spadă. Mi-a plăcut din prima şi chiar dacă după primul antrenament am avut o febră musculară că a doua zi de abia mă mai puteam mişca am continuat cu multă ambiţie şi o fac şi acum după opt ani” ne spune uşor amuzată Melany.

  După două luni de spadă a participat la primul concurs (n.r Cupa 1 Decembrie), unde a reuşit să obţină un mai mult decât încurajator loc doi. La 12 ani câştiga primul titlu individual de campioană a României la spadă iar cu echipa CS Satu Mare a obţinut de nu mai puţin de opt ori aceeaşi performanţă. “ Am avut parte de nişte antrenori deosebiţi şi aici am să-i amintesc pe Csiszar Francisc, Nagy Lehel, Adrian Pop şi Simona Surducan şi lor doresc să le mulţumesc pentru tot ce m-au învăţat. Faptul că m-am perfecţionat în continu mi-a adus şi cooptarea în lotul national de cadete cu care, în 2017, am câştigat locul 1 la prima etapă din circuitul European de spadă cadeţi feminin de la Zrenjanin, Serbia” rememorează Melany.

  Chiar dacă are un program foarte încărcat simpatica sătmăreancă nu a lăsat garda jos şi continuă să se antreneze din greu la sala de scrimă lucru pe care este decisă să-l facă şi în timpul facultăţii (n.r doreşte să studieze la UMF Târgu Mureş) şi cât de mult posibil şi după facultate.

  “Muzica este darul primit de la Dumnezeu”
  Atunci când vorbeşte despre muzică Melany se însufleţeşte toată iar în ochi i se citeşte ardoarea pe care o are faţă de ceva care pentru ea este magie pură. Cântă de când se ştie, de la grădiniţă când era repartizată de doamna educatoare în mai toate serbările. Prima interacţiune cu un microfon a fost atunci când a primit unul de jucărie de ziua ei, cadou care i s-a părut cel mai potrivit. Faptul că a cântat şi în corul bisericii i-au deschis noi orizonturi iar cel mai important de departe a fost cel în care l-a găsit pe Dumnezeu. “ Sunt convinsă că Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi în parte. Tare mi-ar place să cred că muzica este planul Lui cu mine” ne spune emoţionată Melany.

  Simpatica sătmăreancă respiră muzică prin toţi porii. Chiar dacă nu a luat o oră de canto şi muzică, anul trecut a participat la preselecţia de la Cluj de la “Românii au talent” pe care a trecut-o cu brio. Deși nu a reușit să avanseze în fazele finale ale competiției de la București, lucrul acesta nu a descurajat-o câtuşi de puţin pe simpatica sătmăreancă. Ba din contră a ambiţionat-o şi mai mult dovadă că participarea ei la X Factor Ungaria a fost un succes nesperat, piesa “New rules” a cântăreţei britanice Dua Lipa fiind printre preferinţele juraţilor care i-au acordat patru de Da şi accederea ei în Bootcamp.

  “Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să mă calific în următoarea etapă a concursului, mai exact în tabăra X-Faktorului. Era un lucru neașteptat, neavând experientă mare în muzică. Acea perioadă am petrecut-o în Budapesta, fiind nevoită să mă descurc singură. Mi-am dat seama că cel mai solicitant lucru este de a rămâne psihic echilibrată, luptătoare și puternică. Tabăra a fost ceva nou pentru mine. Am lucrat împreună cu profesori de canto profesioniști, am primit gânduri bune despre ceea ce fac și sfaturi pentru viitor. Mi-a prins bine acea perioadă deoarece am avut ocazia să privesc și după culise și să trăiesc pe pielea mea acea muncă enormă, din care spectatorii văd numai trei, patru minute de strălucire pe scenă.” ne spune Melany.

  Marele ei vis este să cânte pe aceeaşi scenă împreună cu Presser Gábor, unul dintre cei mai importanţi muzicieni şi compozitori din Ungaria, fost membru a unor trupe de legendă din ţara vecină, Omega şi Locomotiv GT.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img