More


  Se amenajează zona de promenadă între poduri

  =

  Consilierii locali au votat miercuri, 7 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiție: Transformarea zonei degradate a malurilor Someșului între cele două poduri rutiere în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate.

  Zona va deveni cu adevărat o atracție a municipiului Satu Mare. Valoarea proiectului se ridică la peste 7 milioane de lei și va transforma malurile Someșului într-o zonă de petrecere a timpului liber.
  ,,Se va închide o zonă neagră a orașului, unde stăteau oamenii fără adăpost, însă ideal era să se meargă măcar până la podul de cale ferată”, a spus, în cadrul ședinței, consilierul Tiberiu Gunthner.
  În noua zonă refăcută se va regăsi un pavilion cu fotografii de la inundațiile din 1970 și va fi mutată aici și statuia din fântâna arteziană din Piața Libertății. Pavilionul amplasat pe acea zonă este spațiu deschis, un tub, un spațiu comemorativ, pe fațadă fiind prevăzute imagini de la evenimentele din anii 70, este ca și o comemorare a acelor evenimente, a oamenilor care au murit în municipiul Satu Mare.
  ,,Proiectul era limitat la suprafață și bani. Maximum zece la sută poate fi acoperit cu alei și construcții”, a completat city managerul Maskulik Csaba.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img