More


  VIDEO/FOTO. Sărbătoare cu triplă semnificație pentru credincioșii din Gelu

  =

  Pentru credincioșii din localitatea Gelu, ziua de duminică a reprezentat o sărbătoare cu o triplă semnificație. Astfel, începând de duminică, biserica din sat are un al doilea hram, tot cu această ocazie fiind sfințită și inaugurată instalație de încălzire din locașul de cult. Toate aceastea au coincis cu împlinirea a 20 de pastorație în această parohie a preotului Marius Bota.

  Al doilea hram

  Biserica Ortodoxă din Gelu are hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Începând cu anul acesta, biserica are al doilea hram, Sf. Mare Mucenic Mina, cu data de prăznuire 11 noiembrie.

  ”Este pentru prima dată când sărbătorim al doilea hram al Bisericii. Începând de anul viitor, la fiecare hram al Sf. Mina, se va organiza cu toți cei prezenți o masă la căminul cultural (lăsatul secului pentru Postul Crăciunului)”, a precizat preotul paroh, Marius Bota.

  Tot în această duminică au fost binecuvântate și lucrările care au avut loc în biserică: introducerea încălzirii prin pardoseală. Sistemul de încălzire este realizat prin pardoseală pe o suprafață de 180 m2, 1.800 m de țeavă cu 24 de circuite. Căldura vine prin țeavă preizolată de la casa parohială, combustibilul folosit fiind lemnele. Banii s-au strâns doar din donații.

  La sărbătoarea credincioșilor din Gelu, în altar, alături de preotul paroh au mai slujit Arhim. Pantelimon de la Mănăstirea Sf. Ana, Rohia; pr. Pașca Viorel și pr. Cuciuvan Iosif. Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de către corul de la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Satu Mare, dirijat de către Ramona Socolan.

  De asemenea, la sărbătoarea de la Gelu au mai fost prezenți consilierul județean Nicolae Avorniciții, și primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții.

  20 de ani de preoție la Gelu

  Demn de remarcat este și faptul că în 27 septembrie s-au împlinit 20 de ani de la hirotonirea ca preot și instalarea sa preot paroh în Gelu a preotului Marius Bota.

  ”La 20 de ani de pastorație mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Îi asigur pe credincioși de toată dragostea și îi îndemn să rămână aproapre de biserică și să nu uite că sunt „urmașii” lui Gelu (urmașii moților). Când am venit în Gelu nu credeam că voi sta în parohia aceasta 20 de ani, dar după 20 de ani nu mă văd în altă parte. Sunt bucuros că am ocazia să lucrez cu asemenea credincioși. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a fost mesajul transmis de preotul Marius Bota tuturor enoriașilor pe care-i păstorește.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img