More


  VIDEO/FOTO. Veste EXTRAORDINARĂ despre AL TREILEA POD. Ce spune primarul

  =

  După patru luni de verificare a documentaţiei de atribuire de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, municipiul Satu Mare a primit acceptul în vederea iniţierii procedurii de atribuire pentru investiţia “Pod peste râul Someș – amplasament str. Ștrandului’’.

  Marți, 27.11.2018 s-a lansat licitaţia deschisă pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiţie “ Pod peste râul Someș – amplasament str. Ștrandului’’, în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice, la adresa https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub , prin anunţul de participare cu nr. CN1006657.

  Proiectul a fost publicat marți, 27 noiembrie, pe platforma de achiziții publice, iar până în 23 ianuarie 2019, ora 15.00, se pot depune oferte și se pot cere clarificări.

  Pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, municipiul Satu Mare a ales ca şi criteriu de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ”. Prin acest criteriu, autoritatea/Primăria urmăreşte să selecteze oferta cea mai avantajoasă din punctul de vedere al calităţii şi, în aceleaşi timp să permită încadrarea în limitele bugetului alocat şi implementarea eficientă a contractului.

  Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 94.003.927 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată prin Programul Național de Devoltare Locală şi din bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie al contractului este de 30 luni, începând de la data menţionată în ordinul de începere a lucrărilor.

  Reamintim faptul că, primarul municipiului, Kereskényi Gábor, a semnat contractul de finanțare pentru cel mai așteptat obiectiv de investiție al Primăriei Municipiului Satu Mare în 13 decembrie 2017.

  „Din iunie 2016 am făcut pași concreți și hotărâți în realizarea acestui obiectiv: a fost scos la licitație și apoi finalizat proiectul tehnic al podului, a fost întocmit dosarul cu toate documentațiile pentru a fi depus spre finanțare la Guvern. Totodată, în octombrie 2017, a fost aprobat de Consiliul Local proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropiere. Acum s-a publicat licitația, iar după încheierea acestei proceduri urmează să se demareze lucrările de construcție”, a declarat Kereskényi Gábor.

  Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img