More


  Anul 2018 a fost unul bun pentru Primăria Satu Mare

  =

  Conducerea Primăriei municipiului Satu Mare a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă principalele realizări din anul 2018. La întâlnirea cu presa au fost prezenți primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu, dar și city-managerul Masculic Csaba.

  Potrivit prezentării făcute de aceștia, au fost finalizate lucrările pentru modernizarea străzilor de pământ și s-au reabilitat integral mai multe străzi din zona 14 Mai, Curtuiuș, respectiv din cartierele Micro 17 și Carpați. S-a continuat cu reabilitarea trotuarelor și a parcurilor. S-au desfășurat lucrări de reabilitare a trotuarelor pe mai multe străzi precum și din zona centrală.

  Au fost realizate șapte loturi de cvartale de parcări în în cartierul Micro 17, Carpați 1 și Carpați 2. S-au efectuat lucrări pentru amenajarea spațiilor verzi în mai multe locații dintre care zona Centrul Nou, bulevardul Transilvania, strada Oituz, precum și în alte 12 curți interioare din cartierele Micro 17 și Carpați.

  Alte 30 de locații noi beneficiază de sistemul de iluminat cu led. Proiectul va conduce la creșterea siguranței publice în orașul Satu Mare precum și la reducerea cu 77% a consumului de energie electrică.Imobilul de pe strada Horea 6 a fost închis și sigilat.

  În 2016 au fost 40 de camere de supraveghere, în 2018 sunt deja 106. S-au intensificat acțiunile de prevenire și patrulare în zonele de risc fiind evacuate persoanele care locuiesc fără forme legale în aceste imobile dar și a celor care nu își justifică prezența în zonă și prezintă un risc infracțional.

  Al treilea pod peste Someș a intrat în faza de licitație pentru execuția lucrărilor, termenul de depunere a ofertelor este 23 ianuarie 2019.

  Lucrările la varianta de ocolire a municipiului continuă în ritm susținut, a început construcția podului 4 peste Someș, s-a predat amplasamentul pentru construcția a trei noi blocuri ANL, în aceste blocuri se vor construi 70 de apartamente ANL pe strada Poligonului.

  De asemenea, continua investițiile în sistemul educațional, se dezvoltă orașul cu fonduri europene și se extinde sistemul de asistență socială, se îmbunătățesc serviciile publice, se dezvoltă sportul în masă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img