More


  AVERTIZARE!!! Accesul pe pârtia de schi de la Luna Șes este INTERZIS!

  =

  Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare informează turiștii care doresc ascensiunea vârfului Pietroasa să o facă doar pe traseele turistice! Domeniul schiabil are până la finalizare regim de șantier, de aceea lucrătorii implicați în paza obiectivului nu permit accesul pe pârtie și îi îndrumă pe turiști pe traseele consacrate.

  Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare informează turiștii care doresc ascensiunea vârfului Pietroasa să o facă doar pe traseele turistice, accesul pe pârtia de schi fiind INTERZIS!!!

  Restricționarea accesului pe pârtia de schi este în BENEFICIUL și spre SIGURANȚA turiștilor!!!

  Domeniul schiabil are până la finalizare regim de șantier, de aceea lucrătorii implicați în paza obiectivului nu permit accesul pe pârtie și îndrumă turiștii pe traseele consacrate. Lucrările au fost suspendate din cauza stratului gros de zăpadă și astfel au rămas mai multe sute de metri de săpătură adâncă de-alungul pârtiei, materiale depozitate (țevi, grămezi de nisip) utilaje și dispozitivele din dotarea acestora.

  Chiar dacă este primul an, în care practic, de la începerea acestei investiții în 2012, se poate coborâ din vârf până jos în parcare,SPJ Salvamont nu recomandă acest lucru, deoarece momentan, pârtia poate deveni o capcană pentru cei ce se hazardează ignorând avertismentele și masurile de siguranță impuse de constructor!

  Mai mult de atăt, intervenția în caz de accidente pe partea superioară, din cauza lucrărilor se poate face numai pe jos, iar pericolul instalării hipotermiei la victimă este foarte ridicat. Zilele trecute, condițiile de zăpadă au urcat timpii de atingere a vărfului la 2 ore.!!! (echipați complet pt. intervenție), în condiții normale acesta fiind ce cca 1 oră!

  La fel Salvamont recomandă în punctele de panoramă de deasupra stăncăriilor, păstrarea unei distanțe de minim 3m față de margine, deoarece și acestea sânt încărcate cu un strat gros de zăpadă.

  O ultimă mențiune se referă la echipament și anume bocancii să fie adecvați sezonului de iarnă, să nu lipsească parazăpezile, suprapantalonii, căciula și mănușile groase. Din rucsac, la fel să nu lipsească frontala și bricheta ținând cont că se întunecă devreme, în jurul orei 17!

  ”Vă rugăm țineți cont de această avertizare- informare, este în beneficiul și pentru siguranța dvs.!”, este mesajul salvamontiștilor sătmăreni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img