More


  Bocetele politice…

  =

  În nicio țară din Est nu există atâta rigiditate în relațiile dintre partide și-atâtea bocete politice publice. Dacă pătrundem înțelesul cuvântului bocet ( plâns zbuciumat, însoțit de vaiete, strigăte, tânguiri…după DEX – n.a.) vom înțelege de ce unii politicieni se comportă ca niște adevărați plângăcioși, la prima vedere copilăroși. Adică, nu se înțeleg Șefii cu Subalternii, de pe tărâmul Politicii, în ceea ce privește regulile unor protocoale și supărarea se transformă în “foc și pară”. Șefii, extrem de supărați pe comportamentele independente ale Subalternilor, se reped ca niște „păsări de pradă” asupra răbdării poporului și încep să se tânguie în fața acestuia ca niște pui de vrăbiuță. Strigătele lor disperate, de oameni „răniți în orgoliul propriu” se transformă în adevărate “grenade lacrimogene” pe care le aruncă fără milă asupra ignoranței ”prost înțeleasă” a Subalternilor. Poporul, ce să facă ?! Stă cuminte, ”în banca lui” și asistă la aceste nesuferite bocete politice. Poporul ar putea probabil să le ofere unor șefi „umărul”, împovărat de tot felul de dări, pe care aceștia să plângă o vreme, până li se termină supărarea pe Subalterni.

  Unde este maturitatea politică despre care se tot vorbește, cu mare artă „plină de-nțelesuri”, pe posturile de televiziune? Șefii în loc să gestioneze cu înțelepciune anumite anomalii politice, care apar în calea unei comunicări eficiente, pur și simplu „ dau cu bâta-n baltă” și împroașcă cu noroiul unor acuzații puerile imaginea și credibilitatea României, pe plan european și mondial. Bocetele acestea sunt ridicole și lipsite de consistența unei înțelepciuni politice menită să soluționeze în mod discret anumite neînțelegeri neproductive pentru relațiile dintre politicieni. Bocetele ar trebui înlocuite cu un dialog pașnic și inteligent, în care să existe un respect reciproc. Orgoliile nu au ce căuta într-o relație constructivă, care ar trebui să existe în mod normal între Șefii și Subalternii din politică. Ei nu trebuie să uite că mult trâmbițata „muncă în echipă”, practicată cu succes în Occident, este favorita poporului și nu bocetele politice asemănătoare cu acelea ale unor copii, care n-au fost încă înțărcați de mamă.

  Unii „strigă ca din gură de șarpe”, printre bocete teatrale, în fața străinătății, că la noi e plină țara de corupție. Bine, bine și ce să facă străinătatea sau poporul? Ar trebui să se doteze fiecare în parte cu plase de pescuit să prindă Corupția ca pe un „ monstru”, care trăiește în „adâncurile” tinerei noastre Democrații? Cum? România nu are instituții de specialitate, care ar trebui să depisteze în mod profesional și cu discreție cazurile de corupție ? De ce nu vă adresați, domnilor și preamăriților incoruptibili cu funcții pe măsură, profesioniștilor, care sunt plătiți pentru a se ocupa de Marea Corupție ?! Ce tot „bociți” pe posturile de televiziune despre marea voastră luptă anticorupție ? La un moment dat ați determinat o parte din popor să iasă de atâtea ori în stradă… pentru a arăta lumii cât de mult luptați împotriva corupției. De când au dreptul legal oamenii din popor să analizeze în mod profesional cazurile de corupție ? De când are fiecare român dreptul să investigheze cazurile de corupție, fără legitimații speciale ? În loc să vă ocupați de marile probleme ale țării toți politicienii, mare parte dintre cei aleși se ocupă de scenariile unor bocete politice oribile oferite, în mod cinic, ”Măriei Sale, poporul român”. De ce nu ieșiți în celebrul „spațiu public” cu proiecte de perspectivă, care să înveselească poporul hăituit de haosul creat de unii dintre voi ? Cum deschizi radioul sau televizorul auzi, de la unii Șefi, numai acuzații, subestimări, reproșuri… mai ceva ca la grădiniță. Uitați-vă la alte țări, care au înțeles că gestionarea problemelor politice „în familie” și relaxarea fiscală inteligentă pot duce la mult dorita creștere economică. Terminați, domnilor politicieni aserviți, cu bocetele emoționale demolatoare ! „Ferice, dar, de voi, prieteni morți/ Că nu vedeți cum ni se sparge țara,/ Cum lupii trag cămașa ei la sorți/ Și-n iarnă ni se schimbă primăvara/… V-a luat la vreme Dumnezeu la cer/ Eu văd în asta, poate, o răsplată,/ El v-a ferit de acest timp mizer/ Când țara noastră e crucificată.” ( Fragmente din poezia MAREA UMILINȚĂ, scrisă de Corneliu Vadim Tudor ).

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img