More


  Certezenii au fost colindați de colindătorii Asociației socio-culturale “Țara Oașului”

  =

  La biserica cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Certeze, colindătorii Asociației “Țara Oașului”, coordonați de președintele Vasile Ciocan, prim-vicepreședintele Vasile Lucuț și vicepreședintele Teodor Lohan, au susținut un concert de colinde, duminică, 16 decembrie, după Sfânta Liturghie. Bucuria dăruită certezenilor, prin intermediul colindelor, a fost înălțătoare, iar preț de câteva minute în suflete s-a strecurat ca o minune Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. În timpul concertului de colinde, toți credincioșii au intonat împreună cu colindătorii minunatele și nemuritoarele colinde strămoșești.

  Cu mult har divin, preotul paroh Adrian Paul a spus despre colindătorii Asociației că sunt îmbrăcați în straiele oșenești de parcă ar fi “niște îngeri coborâți din ceruri”. Părintele paroh Adrian Paul a mai spus că va răsplăti colindătorii, conform tradiției cu “un măruț și un cocuț” pentru că prin intermediul colindelor “dăm glas sufletelor noastre de creștini”.

  Pline de emoție creștinească au fost și clipele nemuritoare în care corul Bisericii a intonat căteva colinde tradiționale, la care s-au alăturat și colindătorii Asociației, dar și credincioșii din biserică.

  După ieșirea din biserică, colindătorii Asociației “Țara Oașului” au mai interpretat două colinde tradiționale în fața Ciupercii aflată în apropierea bisericii din Certeze. Colindătorii Asociației vor susține concerte de colinde duminică, 23 decembrie, în Turț, Batarci și Tarna Mare.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img