More


  EXISTĂ MOŞ CRĂCIUN?!

  =

  Eu cred în Moş Crăciun pentru că îl identific în mod pozitiv ca pe un mesager trimis de bunul Dumnezeu. Moş Crăciun n-ar avea nicio putere dacă aceasta nu i-ar fi fost hărăzită de divinitate. Pe Moş Crăciun noi nu-l putem vedea, dar el ne ştie toate dorinţele şi cei ce cred în el, în fiecare an, primesc nenumărate cadouri surpriză. De multe ori în preajma sărbătorilor, mulţi dintre noi sunt supăraţi pentru că anumite proiecte sau dorinţe nu s-au materializat încă, iar ploaia de întrebări se abate asupra lor. Această situaţie apăsătoare se dispersează în momentul în care ne apropiem de Seara de Moş Ajun şi Ziua de Crăciun. Pe neaşteptate, anumite dorinţe devin realitate. Banii lipsă din portofel apar în urma unui premiu sau a unui ajutor venit din partea familiei sau de la locul de muncă. Aceste venituri neprevăzute ne umple inima de bucurie şi în şoaptă rostim cuvintele: “Totuşi există Moş Crăciun !” Astfel de bucurii doreşti să le împărtăşeşti semenilor, dar ţi-e frică să nu fii luat în derâdere. Există Moş Crăciun ! Există bunul Dumnezeu ! – exclamăm năuciţi în momentul când constatăm că o dorinţă sau alta ne-a fost îndeplinită în mod inexplicabil.

  Magia colindelor strămoşeşti ne-a luminat copilăria, acolo în satul bunicii. Nicăieri în lume nu e mai frumos de Crăciun ca în casa părintească sau în casa bunicii. Se spune că în Seara de Moş Ajun, o lumină nepământească străluceşte în casele creştinilor. Parcă fiecare cameră este mai luminată în mod miraculos, iar o pace blândă, nemaiîntâlnită, se strecoară în sufletele celor care aşteaptă cu nerăbdare Crăciunul.

  Cei care au sufletul curat se aseamănă cu nişte copii, chiar dacă părul a fost albit de anii bătrâneţii. Ne bucurăm atât de mult când primim un cadou, fie el cât de mic. Ne bucurăm de bucuria copiilor noştri în momentul în care le oferim cadouri de Moş Crăciun. Gândul bun este Moş Crăciun. Sufletele curate şi armonioase sunt Moş Crăciun. Colindele compuse de mesagerii divini se transformă în Moş Crăciun. Cuvântul IARTĂ-MĂ se transformă în Moş Crăciun. Un zâmbet şi un sărut nevinovat se transformă în Moş Crăciun. O vorbă bună se transformă în Moş Crăciun.

  Pacea din Seara de Moş Ajun este cu totul şi cu totul specială. Cine poartă în suflet scânteia iubirii divine acela este fiu al Luminii Adevărate. Prieteni, în seara de Moş Ajun, vă invit la un pahar de vin şi-o halcă de friptură, că nu e făptură fără gură. În suflete va pătrunde Vinul, Măria sa Colindul. Să nu vă fie frică de-ntuneric şi nici de şoaptele nopţii răsfirate printre crengile copacilor dezgoliţi de copilărie.

  Prieteni, haideţi să închinăm un pahar de vin în liniştea nopţilor de Crăciun. Să uităm de materialitatea lumii, să uităm de bani şi de laurii zilei. Haideţi să ne-nfruptăm din bogăţia colindelor înălţate în puterea nopţilor de cleştar. Haideţi să râdem, să ne veselim şi să spunem fiecare dorinţele magice. Lăsaţi Iubirea Naşterii Mântuitorului să vă pătrundă în suflete, mai presus decât dorinţele telurice. În nopţile Crăciunului, colinzile răsună dintre ramurile de brad ca nişte trâmbiţe venite din cele patru zări. Iubirea-i cheia nemuririi noastre. Vă așteptăm cu colinda, iar dacă poate nu veți ajunge la noi vă dorim să aveți parte de un CRĂCIUN FERICIT luminat de strălucitoarea Naștere a Mântuitorului Iisus Hristos.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img