More

    FOTO. ATENȚIE la ȚURȚURI. Recomandări care vă pot SALVA VIAȚA

    I.S.U. Satu Mare reamintește cetăţenilor faptul că țurțurii de gheață de la nivelul acoperișurilor sau balcoanelor pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate.

    De îngrijirea şi curăţarea clădirilor şi faţadelor acestora se ocupă proprietarii /asociaţiile de locatari / administratorii imobilelor, pompierii acţionând numai dacă arhitectura imobilelor nu permite îndepărtarea ţurţurilor de către cei enumerați anterior.

    Totodată, în caz de pericol iminent de cădere a ţurţurilor de pe clădiri înalte, proprietarii au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus riscurilor.

    Pentru a evita asemenea evenimente nefericite, facem câteva recomandări:
    – curăţarea de către proprietari sau asociaţiile de proprietari a acoperişurilor clădirilor, în limita posibilităţilor, şi marcarea zonelor unde există riscul căderii de ţurţuri sau zăpadă;
    – atenţionarea cetăţenilor care doresc să parcheze maşinile în apropierea blocurilor/ altor clădiri pentru prevenirea rănirii acestora sau avarierii autovehiculelor, în cazul căderii de ţurţuri sau zăpada de pe acoperiş;
    – curăţarea trotuarelor şi străzilor din apropierea blocurilor/ altor imobile astfel încât trecătorii să nu fie nevoiţi să meargă pe lângă imobile şi să fie surprinşi de eventualele căderi ale țurțurilor sau blocurilor de zăpadă dislocate de pe acoperişuri.

    !!! Nu îndepărtați țurțurii formați fără a vă asigura că nu există nici un trecător care ar putea fi rănit de căderea acestora !!!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE