More


  Împreună pentru sănătate: Porți Deschise la CJAS Satu Mare

  =

  Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, a organizat ieri a doua ediție a evenimentului Porți Deschise-Împreună pentru Sănătate, destinat elevilor din clasele terminale din județ. În cadrul evenimentului, care a avut loc la sediul CJAS Satu Mare, au fost dezbătute teme de interes, specifice sistemului de asigurări sociale de sănătate, împreună cu elevii din clasele terminale de la mai multe colegii sătmărene.

  Gazdele acestui eveniment, la care au participat circa 200 de elevi, au fost Președintelele CJAS, Georgeta Pop, directorul relații contractuale, Mihaela Curta, și medicul șef Raveca Glica. Totodată, în calitate de invitați de onoare, la manifestare au fost prezenți, în calitate de invitați speciali, medicul psihiatru Lia Ardelean și medicul ginecolog Mircea Muncean.

  După cum a spus în cuvântul introductiv și purtătorul de cuvânt al institușiei, Viorica Shibata, anul acesta, conducerea CJAS s-a gândit la elevii sătmăreni din anii terminali care sunt viitoarea generație adultă a țării și cei care vor beneficia de serviciile asigurărilor de sănătate.

  La rândul său, președintele CJAS Satu Mare, Georgeta Pop, a multumit atât profesorilor cât și conducerilor școlilor din care provin elevii, și nu în ultimul rând colegilor din cadrul CJAS.

  Apoi, adresându-se elevilor, președintele CJAS le-a spus acestora că ei au nevoie de informații despre instituțiile publice și despre serviciile de care pot beneficia, informații care ar fi bine să le primească la timp și corect.


  ”Pornind de la nevoia voastră, noi am încercat să facem o punte între teorie și practică. Mi-ar face plăcere să fiți curioși de informațiile pe care le prezentăm azi și să puneți întrebări. De asemnea, trebuie să înțelegeți că începând de anul viitor veți pleca de acasă, o să fie primii pași pe drumul unui adult, osă aveți și responsabilități, Este bine să înțelegeți că de pe acum se formează conștiința civică”, a mai spus Georgeta Pop.

  Astfel, timp de circa două ore, angajații și colaboratorii CJAS prezenți au oferit elevilor informații foarte utile pentru viața lor de adult ce va urma, informații legate de sistemul asigurărilor de sănătate. Pentru realizarea acestor date a lucrat aproape toată echipa CJAS Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img