More

    INEDIT! Un REVELION la BISERICĂ!!! Unde se întâmplă ASTA!

    Ca semn de recunoştinţă, o mulţime de sătmăreni sărbătoresc trecerea dintre ani într-un mod deosebit. De peste 20 de ani, părintele Gheorghe Simion găzduiește la fiecare final de an o oră de adorație, la care participă numeroşi sătmăreni, indiferent de confesiune.De anul acesta părintele Simion s-a mutat în parohia Bunavestire în noua biseriică din Carpați I, construită pe ruinele fostei central termice. A păstrat însă obiceiul de a -și chema enoriașii în noaptea dintre ani la ora de adorație.

    Ideea orei de adorație în noaptea dintre ani a pornit cu mai mult de 20 ani în urmă, când preotul Gheorghe Simion a dorit să găsească un mod aparte prin care, împreună cu credincioșii, să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru anul precedent.

    ”După anii 90, din dorința de a încheia anul într-un mod cât mai creștinesc, am propus membrilor parohiei mele să ne întâlnim cu o oră înainte de sfârșitul anului pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu că a avut răbdare cu noi un an întreg, în care de multe ori am uitat că suntem dependenți de El mai mult decât de lumea aceasta. De asemenea, să-i cerem pentru anul care urmează înțelepciune, precum i-a dat lui Solomon, ajutor și credință tare pentru a înțelege că suntem fii ai cerului, nu ai pământului”, a spus părintele Gheorghe Simion.

    Așadar, ca în fiecare an, părintele Gheorghe Simion lansează o invitație către toți creștinii, indiferent de confesiune, pentru a se uni în rugăciune la cumpăna dintre ani.

    ”Felul acesta de a proceda l-am repetat la sfârșitul și începutul fiecărui an, inclusiv în anul acesta, când vă invit pe toți să ne unim din nou în rugăciune în fața bunului Dumnezeu pentru același scop. După momentul acesta, să ne întâlnim cu toții, așa cum am obișnuit întotdeauna, pe platoul din fața bisericii pentru a ciocni un pahar de șampanie și pentru a ne ura tradiționalul ”La mulți ani!”, a declarat părintele Gheorghe Simion.

    Programul de adorație va începe luni 31 decembrie, de la ora 22.45, la biserica greco-catolică ”Bunavestire” din cartierul Carpați I, din municipiul Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE