More


  Matematica și mediul, concurs județean transdisciplinar de matematică

  =

  În Sala Festivă a Colegiului Național „Ioan Slavici” a avut loc vineri, 7 decembrie, la ora 14:00, lansarea Concursului județean transdisciplinar de matematică pentru clasele a V-a și a VI-a „Matematica și mediul”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Satu Mare în colaborare cu Agenția de Protecția Mediului (APM) Satu Mare și Colegiul Național „Ioan Slavici”. La activitate au participat Radu Roca, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, și directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Békéssy.

  Concurs apreciat
  După intonarea imnului de stat de către Corul reprezentativ al profilului pedagogic, cunoscut și sub numele de „Corul Adagio” (care aniversează 25 de ani de activitate în Anul Centenar), inspectorul școlar general Călin Durla a mulțumit instituțiilor partenere pentru implicare, urând succes elevilor participanți și profesorilor coordonatori.

  De asemenea, Radu Roca a evidențiat varietatea și bogăția manifestărilor cu caracter ecologic care se desfășoară în județul Satu Mare, mai cu seamă prin eforturile neobosite ale directorului APM, Elisabeta Békéssy, implicată în nenumărate programe locale și naționale, printre care și binecunoscutul proiect „Milioane de capace, milioane de zâmbete”, în care au fost implicate peste 90 de grădinițe și școli din județul Satu Mare.

  În continuarea discuțiilor s-au oferit detalii referitoare la Regulamentul concursului, etapele de înscriere, centrele de organizare de către inspectorul de matematică Doina Muntean.

  Participanții s-au delectat în atmosfera de colinde specifică sărbătorilor de iarnă, iar la final, toți cei prezenți au fost invitați la o fotografie de grup.

  O nouă formulă
  Concursul județean transdisciplinar ”Matematica și mediul”, implementat de Inspectoratul Şcolar Județean şi Colegiul Național Ioan Slavici este o nouă provocare la adresa elevilor claselor a V-a şi a VI-a. Concursul aflat la a V-a ediție în care, din inițiativa vicepreşedintelui ANPM, Radu Roca, şi a inspectorului de matematică, Doina Muntean, din acest an, capătă o nouă formulă prin implicarea în realizarea obiectivelor concursului a Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare.

  Ediția a V-a îşi propune trezirea interesului participanților la concurs pentru analizarea şi sistematizarea datelor colectate în urma cercetării naturii, utilizând metode şi modele matematice, cu scopul de a emite concluzii, interpretări care pot fi utile pentru anumite previziuni absolut necesare în protecția mediului din punct de vedere a prevenției.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img