More


  NOUTATE ABSOLUTĂ! Centre de ÎNCHIRIERE BICICLETE la Satu Mare. Unde vor fi AMPLASATE

  =


  În municipiul Satu Mare vor fi înființate aproape 20 de stații moderne de închiriat biciclete după ce consilierii locali au votat, în cadrul ședinței de astăzi, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie: ”Realizare de sisteme de închiriere de biciclete în Municipiul Satu Mare”. Aceste stații vor acoperi, practic, tot orașul.

  Rețea de piste de biciclete

  Primăria municipiului Satu Mare, îşi propune crearea unei reţele de piste, interconectate, care va permite traversarea oraşului prin intermediul bicicletei. La momentul actual circulația velo se desfășoară haotic pe carosabil şi pe trotuare nemodernizate, fapt care implică o serie de riscuri asupra utilizatorilor acestui mijloc de locomoție, se arată în expunerea de motive a proiectului.

  În prezent, în municipiul Satu Mare există câteva porțiuni de piste de biciclete izolate în diferite zone ale localității, dar lungimea acestora este insuficientă pentru un oraș modern, de o asemenea mărime. Astfel aceea parte a populației, care preferă acest mijloc de deplasare, este nevoită să folosească căile de rulare destinate traficului general, expunându-se accidentelor. Din această cauză, mulți cetățeni, care dealtfel ar fi dispuși să circule cu bicicletă, renunță să aleagă acest mod de deplasare, neasumându-și aceste riscuri.

  Demn de remarcat este și faptul că în zona studiată există un grad de poluare ridicat datorat în principal noxelor emise de vehiculele auto.

  În concordanță cu cele sus menționate se constată că atât calitatea aerului cât și a vieții este scăzută, fapt care impune luarea unor măsuri urgenţe de limitare a noxelor prin oferirea de alternative de locomoţie prin crearea şi modernizarea traficului velo, respectiv pietonal. În acest sens, se propune achiziţionarea de staţii de închiriere biciclete, care vor fi amplasate pe traseele propuse.

  18 stații de închiriat biciclete

  Lucrările care se propun în cadrul proiectului constau în achiziţionarea a 18 staţii de închiriere biciclete precum şi amenajarea de platforme pentru amplasarea acestora. Astfel, prin proiect se propune amenajarea a 15 platforme pentru amplasarea sistemelor de închiriat biciclete de tip Bike sharing. Bike sharing este un sistem public de închirieri de biciclete pentru scurtă durată.

  Se vor dezafecta aproximativ 330 mp de zonă verde, Primăria Satu Mare urmînd să amenajeze ca și zonă verde o suprafață identică cu cea dezafectată din terenurile degradate existente in Municipiul Satu Mare.
  Platformele vor fi încadrate intre borduri prefabricate din beton 10x15cm cu fundaţie din beton.

  Unde vor fi amplasate

  Sistemele de închiriat biciclete vor fi amplasate după cum urmează:

  1. Bd. Lucian Blaga – zona intrare în Parcul Industrial Sud;

  2. Bd. Lucian Blaga – parcarea „Tei”;

  3. P-ța Soarelui – str. Independenței intersecția cu str. Uzinei;

  4. Bd. Cloșca – intersecția „Burdea”;

  5. P-ța 14 Mai 1970;

  6. Str. Odoreului – zona lacul Pescăruș;

  7. Str. Rodnei – zona piața de vechituri;

  8. Str. Lăcrimioarei – intersecția cu bd. Unirii;

  9. P-ța Jean Calvin – intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Iuliu Maniu;

  10. P-ța Eroilor Revoluției – în fața Hotelului Cardinal;

  11. Str. Horea – zona Casa de Modă;

  12. Str. Gorunului – intrare Aquastar;

  13. Drumul Careiului – intersecția cu al. Neajlov;

  14. Drumul Careiului – intersecția cu al. Universului;

  15. Drumul Careiului – intrare în parcare Auchan/Praktiker;

  16. P-ța 25 Octombrie – lângă actuala fântână arteziană;

  17. P-ța 25 Octombrie – în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor;

  18. Str. Fabricii – incinta Terminalului transjudețean-translocal.

  În ceea ce priveşte utilităţile, staţiile de închiriere vor fi alimentate cu energie electrică de la reţeaua existenta a oraşului.

  Conform devizului general întocmit de către proiectant valoarea totală a obiectivului de investiții este de de 5.637.297,96 lei fără T.V.A  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img