More


  Proiecte noi, finanțate prin AFIR

  =

  Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat ieri, 19 decembrie, o şedinţă de analiză a oportunităţii finanţării unor proiecte derulate prin AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), având în vedere apariţia spre consultare publică a ghidurilor aferente celor două măsuri care se vor lansa la începutul anului 2019. La întâlnire au participat directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Satu Mare – Gabriel Mihali, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare – Elisabeta Bekessy, şeful Serviciului Teritorial Satu Mare al Poliţiei de Frontieră – cms.şef de poliţie Virgil Crişan, Nicolae Dumuţa – director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Satu Mare.

  Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive
  Având în vedere evoluţia pestei porcine africane, un interes deosebit îl reprezintă submăsura 5.1 – Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale. Aplicanţii eligibili în cadrul submăsurii sunt entități publice cu atribuții în domeniul sanitar-veterinar, autorități publice care au în administrare punctele de trecere a frontierei, autorități publice care au în administrare drumurile publice și administratori/gestionari publici ai fondurilor cinegetice.

  Cheltuielile eligibile constă în achiziția de instalații de dezinfecție și dezinsecție, echipamente și instrumentar de determinare și diagnostic, achiziția de mijloace specializate de transport a probelor precum şi cheltuieli cu achiziția de camere frigorifice pentru depozitarea temporară a animalelor sălbatice ucise până la primirea rezultatelor probelor prelevate.

  Investiţii în înființarea, îmbunătățirea sau extinderea serviciilor pentru populația rurală
  Cealaltă submăsură – 7.4 priveşte investiţii în înființarea, îmbunătățirea sau extinderea serviciilor de bază locale pentru populația rurală, inclusiv pentru petrecerea timpului liber și pentru cultură și infrastructură asociată.

  Prefectul a dispus transmiterea de urgenţă a informaţiilor privind investiţiile rurale către primăriile din judeţ precum şi convocarea unei noi întâlniri la începutul anului 2019 pentru definitivarea strategiei de dotare a autorităţilor din judeţ cu mijloace de prevenire şi combatere a epizootiilor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img