More

    Sfântul Nicolae, ocrotitorul elevilor sătmăreni, sărbătorit la Liceul Ortodox

    Ieri, 6 decembrie 2018, la Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt” a fost o zi de aleasa sarbatoare duhovniceasca intrucat biserica din incinta liceului si-a sarbatorit hramul.

    Programul a debutat cu activitati educative desfasurate de fiecare clasa impreuna cu dascalii lor, marcandu-se importanta zilei prin expunerea personalitatii Sfantului Nicolae, unul dintre cei mai mari sfinti ai Bisericii noastre care s-a facut remarcat prin faptele sale de milostenie. Copiind modelul acestui Sfant, elevii si-au oferit cadouri si si-au impodobit clasele pentru a intra in atmosfera specifica sarbatorii Nasterii Domnului, atmosfera de bucurie si iertare.

    La ora 10 s-a savarsit Sfanta Liturghie de catre un sobor de preoti in frunte cu parintele consilier Balan Milan, delegat din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, şi părintele director Groza Gabriel, la care au participat numerosi credinciosi din parohie, precum si elevii liceului.

    Corul liceului a bucurat sufletele si inimile celor prezenti printr-un concert de colinde, iar parintele Balan, prin cuvantul sau de invatatura, a aratat importanta modelului Sfantului Nicolae pentru toti credinciosii.


    In incheiere, parintele director Groza Gabriel le-a multumit invitatilor pentru prezenta si a dat slava lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revarsate asupra scolii şi asupra bisericii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE