More


  Tariful de salubrizare va crește în 2019 la Satu Mare

  =

  Consilierii locali sătmăreni au decis, în urma ședinței de ieri, creșterea tarifului taxei de salubrizare în municipiul Satu Mare. Tot în ședința de ieri, noul consilier local a depus jurământul.

  Ședința de ieri a Consiliului Local Satu Mare a debutat cu prezentarea și depunerea jurământului de către noul consilier județean. Vasile Hornar este noul consilier local al PSD, acesta luând locul fostului consilier Eniko Glodean.

  Vasile Hornar a fost următorul pe lista PSD depusă la Biroul Electoral la alegerile locale din 2016. Postul a rămas vacant după ce Eniko Glodean a plecat la Curtea de Conturi şi a devenit incompatibilă.

  Unul dintre cele mai sensibile puncte de pe ordinea de zi a ședinței de ieri a fost cel referitor la taxa de salubrizare. Tariful de salubrizare va crește în 2019 cu 87 de bani pe lună, de la 7,39 lei/persoană/lună la 8,26 lei/pe persoană/pe lună. Creșterea este impusă prin Ordonanța de urgență a Guvernului 74/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

  În tariful nou aprobat a fost inclusă contribuția pentru economia circulară în cuantum de 30 lei/tonă aferentă anului 2019 pentru deșeurile ce urmează a fi eliminate prin depozitare. În baza principiului „poluatorul plăteşte”, contravaloarea contribuției pentru economia circulară se suportă de către persoana a cărei activitate a generat deşeurile, care le încredinţează în vederea eliminării finale prin depozitare.
  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img