More


  Un important DRUM SPIRITUAL din județ va fi REABILITAT. Cedat CNAIR

  =

  Poate cel mai important drum spiritual din județul Satu Mare va fi reabilitat. Însă nu din banii sătmărenilor, ci din bani veniți de la Guvern. Pentru aceasta, însă, a trebuit să fie cedat CNAIR.

  Un proiect important aprobat astăzi de aleșii județeni se referă la transmiterea drumului judeţean DJ 196C din domeniul public al Judeţului Satu Mare şi din administrarea Consiliului Judeţean Satu Mare în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în vederea încadrării acestuia în categoria funcţională a drumurilor naţionale.

  Este vorba despre 17,3 kilometri din sectorul de drum judeţean DJ 196C, pe traseul Horea – Scărișoara Nouă – Resighea – Pișcolt. Acest sector de drum face legătura între DN 19, localitatea Pişcolt, comuna Pişcolt şi localitatea Horea, comuna Sanislău – spre punctul de trecere a frontierei cu Ungaria, spre localitatea Omboly.

  De asemenea, pe acest traseu, mai exact în localitatea Scărişoara Nouă, se află Mănăstirea “Sfântul Ioan Botezătorul Scărişoara Nouă”.

  Odată ce această porțiune de drum va fi ridicată la standardul de drum național și va beneficia de modernizare, localitățile situate pe acest tronson vor cunoaște o revigorare economică, vor fi intensificate legăturile transfrontaliere și se va dezvolta turismul ecumenic.

  Un alt proiect de hotărâre care a primit votul consilierilor județeni a privit darea în administrare către Comuna Foieni, care intenționează să reabiliteze tronsonul de drum judeţean DJ 196B, în lungime de 2,5 km, situat în intravilanul localității Foieni, drum aflat în domeniul public al Județului Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img