More


  Un Moș fără nuielușe s-aveți!

  =

  Peste 800.000 de români care poartă numele Sfântului Nicolae își serbează azi onomastica. Așa că bursa de azi e una specială…în care pentru cei cuminți și care și-au lustruit ghetuțele aducem un cadou scris…Un mare La mulți ani! cu sănătate și fericire…E un nou an în care sătmărenii parcă au fost și mai cuminți din moment ce nuielușele-s tot mai puține și de găsit doar în zona Centrului Nou, la Târgul de Crăciun. Au dispărut vânzătorii ambulanți și, har Domnului, nu ne mai strică peisajul toate chinezăriile de doi bani…

  Și dacă e vorba de simpaticul Moș Nicolae, să facem și anunțuri oficiale…Potrivit datelor oficiale, 809.233 de români poartă numele Sfântului Nicolae. Dintre aceştia, 290.205 sunt femei, iar 519.028 sunt bărbaţi.

  De departe, cele mai popu-lare nume sunt Nicolae şi Nicoleta, însă există şi foarte multe derivate ale acestora, începând cu Niculina (peste 47.500 de românce) sau Neculai şi chiar Niky (10 femei) sau Nic ori Culae.

  De asemenea, peste 22.000 de români îşi serbează, astăzi, atât onomastica, cât şi ziua de naştere. Astfel, 9.959 de femei şi 12.190 de bărbaţi născuţi în ziua de 6 decembrie au fost botezaţi după Sfântul Nicolae.
  Ziua de 6 decembrie este ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept…Moșul să vă aducă de toate…dar în primul rând sănătate…La mulți ani!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img