More


  VIDEO EXCLUSIVITATE. Kereskenyi despre Alianțele VESTULUI și NORDULUI: ”Suntem INTERESAȚI de ambele proiecte!”

  =

   

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest că conducerea Primăriei este interesată atât de recent înființată Alianță a Vestului, având în componență orașele Cluj Napoca, Oradea, Arad și Timișoara, cât și despre propusa Alianță a Nordului care sîă asocieze orașele Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Sighetu Marmației și Seini. Edilul sătmărean a avut întâlniri atât cu primarul Oradei, Ilie Bolojan, cât și cu cel din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, cărora le-a cerut să transmită la Satu Mare conținutul celor două proiecte.

  În cele ce urmează, redăm integral declarația făcută în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest de primarul Kereskenyi Gabor cu privire la acest subiect.

  ”În ultimele zile, au apărut în spațiul public diferite pe tema Alianței Vestului, respectiv a Alianței Nordului. Și noi, municipiul Satu Mare suntem interesați de orice formă asociativă prin care putem să accesăm fonduri europene în plus. Chiar și așa, separat, am accesat până acum aproape 30 de milioane de euro fonduri europene pentru dezvoltarea urbei.

  Dar, în continuare, suntem deschiși pentru orice altă variantă prin care putem să atragem fonduri, de ce nu, direct de la Bruxelles.

  Am avut discuții pe această temă cu domnul primar Ilie Bolojan, de la Oradea, respectiv, în cursul zilei de ieri, cu domnul primar Cătălin Cherecheș, de la Baia Mare.

  Suntem interesați de ambele proiecte, însă celor doi primari le-am solicitat să ne trimită acest concept și în scris, să vedem care este conținutul exact al acestor inițiative. Teoretic, este foarte interesant, suntem deschiși, dar dorim să aflăm că, în afară de declarații, care sună foarte bine, care ar fi oportunitatea prin care și municipiul Satu Mare să adere la un astfel de proiect.”

  Reamintim că duminică a luat ființă Alianța Vestului, la Timișoara, în care, în afară de orașul gazdă, unde a fost semnat protocolul de înființare a acestui organism, mai fac parte orașele Cluj Napoca, Oradea și Arad.

  În cursul zilei de ieri, primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, lansă ipoteza înființării unei alte uniuni între orașe, Alianța Nordului, din care să facă parte orașele Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Sighetu Marmației și Carei.

  Cum orașul Satu Mare se află exact în extremitatea nord-vestică a țării, acesta ar putea adera, teoretic, la ambele Alianțe: și Vestului, și a Nordului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img