More


  VIDEO/FOTO. Una dintre cele mai frumoase Centuri din țară se află în județ. Unde anume

  =

  În județul Satu Mare se află una dintre cele mai frumoase Centuri de ocolire din țară, este de părere directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR), Narcis Neaga. Acesta s-a aflat, la acest sfârșit de săptămână în județul Satu Mare, ocazie cu care a vizitat și stadiul de terminare a centurii de ocolire a Careiului. Cu această ocazie, a adpugat că acest obiectiv va fi inaugurat în două săptămâni.

  Alături de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR), Narcis Neaga, la eveniment au mai fost prezenți prefectul Darius Filip, primarul orașului Carei, Eugen Kovács, consilierul județean Nicolae Avorniciții, dar Mircea Govor, consultantul pe județul Satu Mare al firmei ARL Cluj, cea care a frinalizat, în timp record de la preluarea acestora, lucrările.

  Înainte de a fi trase concluziile în acest caz, s-a decis să fie parcursă întreaga distanță a Centurii de Ocolire a municipiului Carei. Cu această ocazie, s-a putut constata că drumul este deja marcat, lucrările sunt de foarte bbună calitate, și se mai lucrează doar la sensurile giratorii la intersecțiile Centurii cu celalalte drumuri principale care vin dispre și spre Carei.

  Centura de ocolire a Careiului se află în stadiul de finalizare, inaugurarea ei urmează a se produce în aproximativ două săptămâni. Domnul director al CNAIR, Narcis Neaga s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor și a felicitat contructorul pentru acest lucru și pentru rapiditatea cu care s-a lucrat.

  ”Este anormal că s-a întârziat ataât de mult cu această lucrare,m însă am avut și ghinion cu o firmă care a fost cum a fost. Mă bucur că am dat acum de două firme care au finalizat lucrarea, în condiții excelente. Toate felicitările. Este una dintre cele mai frumoase centuri din țară. Luni o să fie făcute testele finalie și în 10-15 decembrie această centură va fi dată în folosință”, a spus directorul Narcis Neaga.

  Primarul Eugen Kovacs a punctat faptul că traseul acestei Centuri este cel mai optim deși, în prima fază, recunoaște că nu a înțeles de ce a fost ales acest traseu.

  ”Este mai lung decât cel văzut de noi cu 1.400 de metri, dar ca și timp, trecerea acesteia se reduce la jumătate, adică 10 minute. Este mare lucru, nu numai pentru noi, careienii, care scăpăm de traficul greu, dar și pentru cei care merg spre Oradea sau Tășnad. Sincer, acum opt ani, când am vorbit pentru prima dată de această investiție, nu am crezut că o să trăiesc eu aceste momente. Dar pentru noi este ceva fantastic și ne bucurăm foarte mult”, a declarat priumarul Careiului.

  Mircea Govor a punctat faptul că foarte mult a contat, la finalizarea acestui obicteiv, și seriozitatea firmei constructoare, care a finalizat chiar înainte de termen această lucrare.

  În același timp, prefectul Darius Filip a declarat că se bucură de realizarea acestei construcții dar, tot cu ajutorul CNAIR trebuie finalizată și Centura de Ocolire a municipiului Satu Mare.

  Lucrările la centura municipiului Carei au fost începute cu în vara anului 2012. Valoarea totală a lucrărilor, conform CNADR, era de 72.976.189,00 lei, din care 62.029.761,00 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (85% din valoarea totală eligibilă). Iniţial, termenul de finalizare prevăzut era 15 martie 2014. Termenul a fost decalat de mai multe ori, reprezentanţii firmei Magenta declarând în ianuarie 2016 că lucrările vor fi finalizate în vara acelui an. În august 2016, aceeaşi firmă a anunţat că nu mai vrea să finalizeze lucrările. Pentru a nu bloca investiţia, CNADR a decis că va continua lucrările în regie proprie.

  În luna decembrie a anului trecut, CNAIR a scos la licitație lucrările de finalizare a variantei de ocolire a municipiului Carei. Valoarea estimată a lucrărilor era de 14,805 milioane lei, fără TVA. Câștigătoarea licitației a fost desemnată firma Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA, deținută de concernul austriac Strabag. Contractul încheiat între CNAIR și Arl Cluj prevedea următoarele lucrări: lucrări de terasament, montare de parapete rutiere, asamblare și instalare de structuri prefabricate, lucrări de marcaj rutier și lucrări de pavare și asfaltare. Toate acestea sunt aproape finalizate iar calitatrea lucrărilor este de excepție.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img