More


  Ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, a participat la întâlnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

  =

  Ministrul Apărării, senatorul sătmărean Gabriel Leș, a participat ieri, la Bruxelles, ca membru al delegației oficiale, la întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

  Agenda întrevederii a cuprins subiecte de importanță majoră pentru Alianța Nord-Atlantică, precum evoluția situației de securitate din zona Mării Negre, implementarea deciziilor Alianței pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare, dar și angajamentele asumate de statele aliate în legătură cu conceptul celor 3 C – cash, capabilities, contribution.


  ”Întâlnirea cu înaltul oficial al NATO a reprezentat o nouă oportunitate de a reitera angajamentul României faţă de valorile euro-atlantice şi angajamentul faţă de construcţia de securitate şi apărare promovată de Alianță”, a declarat ministrul Gabriel Leș.
  Următoarea rundă de discuţii va fi săptămâna viitoare, când Secretarul General Stoltenberg va participa la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din ţările membre UE, ce se va desfăşura în Bucureşti, sub egida mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene.
  Tot ieri, ministrul Apărării a participat și la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img