More


  România a preluat oficial Președinția Consiliului Uniunii Europene

  =

  La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România a preluat, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene. Ceremonia de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul UE a avut loc joi seara la Ateneul Român. La eveniment a fost prezent preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

  La evenimentul care a marcat marca începerea oficială a Preşedinţiei române au luat cuvântul, preşedintele Jean-Claude Juncker, la fel ca premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, dar și Preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.
  În prealabil, Jean Claude Junker a avut întâlniri şi declaraţii comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, Junker s-a mai întâlnit și cu liderii Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.
  Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu preşedintele României şi prim-ministrul României, pentru a discuta despre priorităţile Preşedinţiei române. Tot vineri, preşedintele Comisiei Europene va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă.
  Deținerea Președinției Consiliului UE este o premieră pentru țara noastră și o oportunitate de a demonstra capacitatea de a îndeplini o sarcină atât de importantă printr-o bună planificare și coordonare la nivel național precum și un dialog susținut cu instituțiile UE și statele membre ale Uniunii Europene. În acest context, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi Colegiul Comisarilor au efectuat joi şi vineri, o vizită oficială în România.
  România exercită, timp de 6 luni, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img