More


  Bugetul pentru anul 2019 a fost adoptat de Guvern

  =

  La şedinţa de Guvern care a avut loc vineri la Palatul Victoria a fost adoptat bugetul pentru anul 2019. Au fost mai multe negocieri până la realizarea unei forme finale a bugetului. La finalul şedinţei, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a afirmat că este un buget bine gândit. Educația și sănătatea au majorări substanțiale, potrivit antena3.ro.

  „Mă bucur să vă spun că Guvernul României a aprobat proiectul de buget pe 2019 şi, desigur, şi bugetul de asigurări sociale. Săptămâna viitoare se va stabili un calendar pentru ca acest proiect să fie dezbătut și apoi votat în plen. Bugetul este fundamentat pe o creștere economică de 5,5% din PIB”, a spus Eugen Teodorovici, vineri, la Palatul Victoria.

  Eugen Teodorovici: „Avem mai mulți bani pentru investiții. În sănătate, banii vor ajunge acolo unde românii au nevoie. E foarte important de menționat că toate programele de sănătate sunt acoperite cu nevoia de finanțare pentru 2019. Pe parte de investiții trebuie să acționăm radical”.
  Se va continua cu creșterea punctului de pensie și a pensiei minime. De asemenea, va fi majorat și salariul minim.
  Bugetul prezentat de Guvern arată:
  -creşterea economică 5,5%
  -Produs Intern Brut 1.022,5 mld lei
  -Câştig salarial brut 5,163 lei
  -număr mediu de salariaţi- 5,282 mil. persoane
  – deficitul bugetar este de -2,55% (comparativ cu anul trecut când a fost de 2,88%)
  Guvernul va continua creșterea punctului de pensie cu 15% începând cu 1 septembrie 2019, de la 1100 lei la 1265 lei! Pensia minimă va crește cu 10%, de la 640 lei la 704 lei. Bugetul de pensii în acest an este pe excedent. Avem un plus de 0,2% din PIB. Măsura treceii contribuțiilor a fost măsura care a avut efect în această schimbare, a opinat ministrul Finanțelor.
  Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că în proiectul de buget pe anul 2019 au fost alocate pentru investiţii 49,65 miliarde de lei, adică 4,86% din PIB, în creştere cu 45% faţă de 2018.
  Și premierul a dat asigurări că sunt acoperite în buget şi creşterile de pensii şi salarii. „Agisurăm finanțarea majorării pensiilor și a salariilor din sistemul public, plata drepturilor și a indemnizațiilor sociale și susținerea politicilor de stimulare economică, măsuri asumate prin programul de guvernare”, a spus premierul Viorica Dăncilă.
  Conducerea Parlamentului a aprobat, sâmbătă, calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019. Amendamentele vor fi depuse până luni, la ora 12.00, iar votul final este programat vineri. Potrivit programului de dezbatere şi adoptare a bugetului de stat pe anul 2019, aprobat în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, parlamentarii vor putea depune amendamente până luni, la ora 12.00, urmând ca până la ora 14.00 acestea să fie centralizate. Comisiile de specialitate din Parlament vor da avize luni, de la ora 15.00.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img