More


  Dăncilă: Ministerul Turismului va încheia contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale

  =

  Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi un proiect care prevede că Ministerul Turismului va putea încheia contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.
  „Turismul este un domeniu prioritar pentru Guvernul României, tocmai dea aceea în ultimul an Executivul a adoptat măsuri pentru stimularea acestei ndustrii. Continuăm astăzi cu un proiect de act normativ privind impulsionarea investiţiilor în domeniul turismului. Facem modificările legislative necesare pentru a da posibilitatea Ministerului Turismului să încheie contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale pentru o mai bună implementare a investiţiilor în acest sector cu potenţial mare de dezvoltare”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.
  Premierul a adăugat că modificările aduse vor conduce la creşterea numărului de turişti.
  „Aceste modificări vor permite o mai bună utilizare a resurselor financiare destinate investiţiilor cuprinste în masterplanul investiţiilor în turism. Mă refer atât la investiţiile care vizează turismul montan, investiţiile de pe litoralul Mării Negre sau zona Deltei Dunării, precum şi alte investiţii care au legătură cu turismul, de sănătate sau cu dezvoltarea staţiunilor de interes local şi naţional. O mai bună implementare a investiţiilor în turism va aduce creşterea numărului de turişti şi va creea beneficii cu efect multiplicator în economie”, a adăugat Dăncilă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img