More  La Satu Mare și Carei, încet, sistemul medical se vindecă de boala plicului

  Un medic din Carei a primit din partea unei pensionare un plic cu bani pe care, ulterior, i l-a restituit, asigurând-o că nu este cazul să îi recompenseze actul medical. De asemenea, o asistentă medicală din Satu Mare a devenit cunoscută pentru modul exemplar în care se comportă la locul de muncă.

  Plicul a fost pus între acte, iar când medicul a văzut plicul, s-a dus la pacientă și i-a spus că nu poate să accepte așa ceva, din pensia mică a femeii.

  „A dus plicul în salon unei bunicuțe înapoi, (țin să precizez că acest plic nu în buzunar a fost strecurat ci între acte, fără ca acest medic să observe), zicându-i: vă arat fluturașul meu de salariu, dacă cuponul dumneavoastră de pensie are suma mai mare decât salariul meu, atunci vă înțeleg gestul. Dar eu, credeți-mă, sunt plătit pentru munca mea. De acest gest de ce nu vorbește nimeni? Da, există și medici cu bun-simț. Da, avem asemenea medici, doctori la Carei. Sunt mândru că sunt careian”, a povestit un bărbat.

  De asemenea, și o asistentă medicală de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, Lia Coardoș, a demonstrat că și în sistemul de stat se poate face un act medical de calitate din toate punctele de vedere. Ea a ajuns cunoscută pe Facebook grație comportamentului său extraordinar față de pacienți. O sătmăreancă a pozat-o și a postat fotografia pe Facebook, impresionată de modul exemplar în care a vorbit cu bolnavii.

  „Nu mi-am impus niciodată să vorbesc într-un anume fel cu bolnavii. Mi se pare firesc să mă adresez bolnavilor cu politețe, pe un ton civilizat și cu căldură în vorbe. Ei nu ajung la Urgențe decât în cazuri grave. Și atunci au nevoie și de o vorbă bună. Dar repet, nu mi-am impus acest lucru. Pur și simplu mă adresez natural”, a spus Lia .

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE