More


  Ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, în vizită de lucru în SUA

  =

  Ministerul Apărării, senatorul sătmărean Gabriel Leș, a efectuat, în perioada 4-8 februarie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Cu această ocazie a avut loc o serie de intrevederi cu personalități marcante ale Americii.
  Programul de lucru în Statele Unite din ultima zi a vizitei a debutat cu o întrevedere cu senatorul Ted Cruz, un membru marcant al Comitetului pentru Relații Externe din Senatul american, precum și al Comitetului Economic Reunit din Congres. Senatorul republican Ted Cruz a rămas consecvent viziunii conservatoare asupra politicii externe, pozițiile sale fiind deosebit de apreciate în campania electorală pentru prezidențiale.
  În discuțiile cu oficialul american, ministerul Gabriel Leș a exprimat poziția statului român privind nevoia de consolidare a posturii aliate la Marea Neagră, arătând totodată că nivelul excelent al colaborării bilaterale pe dimensiunea securitară trebuie replicat și în zona economică. ”Am fost plăcut surprins de nivelul profund al înțelegerii realităților din flancul răsăritean al Europei și am primit încă o dată asigurarea că parteneriatul nostru strategic constituie o bază solidă pe care vom putea construi proiecte de substanță”, a mai spus Gabriel Leș.


  Tot cu aceeași ocazie, ministerul Apărării a avut o întrevedere cu senatorul David Perdue, președintele Subcomitetului pentru Forțele Navale, din cadrul Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA. Cooperarea la Marea Neagră a fost subiectul central al discuțiilor, partea americană salutând demersurile pe care România le face pentru a consolida postura de apărare și descurajare a Alianței în regiune.
  ”Cu această ocazie am evocat nivelul excelent al relației bilaterale pe dimensiunile securității și apărării arătând că proiecte de succes, precum scutul antirachetă de la Deveselu, au contribuit decisiv la consolidarea securității României, dar și a întregului flanc estic al NATO. Astfel de inițiative sunt parte a unei arhitecturi solide și durabile, ce probează consecvență și determinare în atingerea obiectivelor ce stau la temelia solidarității aliate”, a mai spus Gabriel Leș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img