More


  Pintea: Înfiinţăm un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, la Cluj

  =

  Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, joi, că va fi înfiinţat, la Cluj, un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, investiţia fiind de 45 de milioane de euro, acesta urmând să fie dotat cu toată aparatura necesară, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sorina Pintea a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă că este foarte important să înceapă construcţia efectivă în noiembrie – decembrie, proiectul urmând să fie finalizat în doi ani.
  ”Pentru Cluj avem un proiect de importanţă naţională, promovat de Spitalul Judeţean de Urgenţă, vom finanţa un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect generos pentru partea de neurochirurgie. Investiţia este de 45 de milioane de euro. De la data semnării contractului de execuţie, va fi finalizat în 24 de luni. Spitalul va demara procedurile pentru studiul de fezabilitate, iar Ministerul Sănătăţii va finanţa anul acesta tot ce se va executa. Este foarte important pentru Cluj să înceapă în noiembrie – decembrie construcţia efectivă”, a spus Pintea.
  Potrivit acesteia, noul centru avea 5 etaje şi va dispune de toată aparatura necesară unui centru de neurochirurgie – RMN, CT, angiograf, robot. ”Actuala clinică de neurochirurgie din Cluj-Napoca nu corespunde standardelor”, a subliniat Sorina Pintea.
  Ministrul Sănătăţii a participat, joi, la Cluj-Napoca, la un eveniment al Şcolii Doctorale de Neuroştiinţe a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu”, alături de Dafin Mureşanu, preşedintele Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR) şi Natan Bornstein, preşedintele Asociaţiei Neurologice din Israel.
  La reuniune participă peste 200 de specialişti.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img