More


  PSD: Singurul buget pe placul lui Iohannis ar fi cel propus de PNL

  =

  PSD a reacţionat miercuri la criticile purtătorului de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, susţinând că singurul buget pe placul lui Iohannis ar fi cel propus de PNL şi că lucrurile ar fi mers mai bine dacă şeful statului nu ar fi băgat tot timpul beţe-n roate.

  ”Singurul buget pe placul lui Iohannis ar fi cel propus de PNL. Nu înţelege însă că cetăţenii nu au încredere că PNL ar putea conduce România, aşa cum s-a văzut la ultimele alegeri. În cei doi ani de guvernare PSD, economia a mers bine, puterea de cumpărare a pensionarilor şi salariaţilor a crescut cu 18%-20%, peste rata inflaţiei, iar în acest an Guvernul a alocat cu peste 15 miliarde lei mai mult pentru investiţii. Lucrurile ar fi putut merge şi mai bine dacă Iohannis nu ar fi băgat tot timpul beţe-n roate. Campania sa electorală este singurul lucru care îl preocupă. Blochează orice, fără să fi avut nici măcar o singură iniţiativă constructivă, care să fi adus ceva bun pentru cetăţeni! Din acest motiv PNL a pierdut alegerile, iar românii consideră în continuare că PSD poate administra cel mai bine economia naţională”, arată PSD într-o postare pe pagina de Facebook a partidului.
  De asemenea, și vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda (PSD), a declarat miercuri, după ce Administraţia Prezidenţială a criticat proiectul de buget, că se bucură că l-au citit repede, însă bugetul respectă indicatorii macro-economici şi răspunde aşteptărilor populaţiei.
  „Mă bucur că l-au citit atât de repede, că (pentru – n.r.) patru rânduri le-au trebuit câte 80 de zile. L-au citit foarte repede, felicitări, se mişcă foarte repede atunci când au nevoie sau interes, nu pot să comentez eu ce a zis purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, bugetul respectă indicatorii macro-economici, avem creştere economică, ne încadrăm în ţinta de deficit, răspunde aşteptărilor populaţiei, sunt bani care vin pentru investiţii, sunt bani care vin pentru creşterea de salarii şi de pensii, lucrurile au fost dezbătute ore întregi, zile întregi în Parlament şi în comisii, de aici încolo orice comentariu este de prisos”, a declarat Claudiu Manda, în Parlament.
  Totodată, Daniel Zamfir, liderul senatorilor ALDE, a declarat, miercuri, la Parlament, după ce Klaus Iohannis a criticat Legea bugetului, că „preşedintele României chiar nu a citit bugetul”, spunând că reacţia şefului statului, transmisă prin purtătorul său de cuvânt, este o declaraţie politică.
  „Declaraţia preşedintelui României, prin intermediul purtătorului de cuvânt, probează faptul că preşedintele României chiar nu a citit bugetul. Este o declaraţie eminamente politică, este o declaraţie, cred, fără precedent în istoria declaraţiilor preşedinţilor României în legătură cu bugetul de stat, o declaraţie care laudă un partid politic în legătură cu un amendament. Aici trebuie să fac precizarea că acel amendament despre care vorbeşte preşedintele României este un amendament care prevedea o sursă ilegală de finanţare. Mai mult, PNL, care ar fi reportat un succes cu acel amendament, nu a votat bugetul de stat care să prevadă ca acel amendament să poată fi aplicat. Ca atare, este absolut ridicol să vorbeşti despre un succes al unui amendament care, într-un final, nemaifiind votat bugetul, nu avea cum să se aplice”, a declarat, miercuri, la Parlament, senatorul ALDE Daniel Zamfir.
  Zamfir susţine că bugetul pe 2019 prezintă creşteri. „Este bugetul cu veniturile cele mai mari din istoria României, în care s-au alocat cei mai mulţi bani investiţiilor. Nu putem vorbi de austeritate. E aberant”, a spus senatorul ALDE.
  Aceste reacții vin în contextul în care purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat miercuri că şeful statului cataloghează Executivul drept unul al imposturii, nereuşind să dea un buget pe 2019 care să răspundă nevoilor. Proiectul a ajuns miercuri la Klaus Iohannis, acesta urmând să ia o decizie zilele următoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img