More

    31 iulie, noul termen de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit

    Guvernul prelungeşte de la 15 martie până la 31 iulie termenul de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, a anunţat, marţi, Viorica Dăncilă. Se prelungeşte şi termenul de depunere a formularului 230 tot până pe 31 iulie.
    „Vom adopta astăzi un act normativ prin care venim în sprijinul contribuabililor persoane fizice şi totodată în sprijinul organizaţiilor non-profit. Persoanele fizice care au obligaţia depunerii declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale şi a plăţii acestora vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi îndeplini obligaţiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019, cum era iniţial, la 31 iulie 2019. Toţi cei care îşi plătesc obligaţiile până la sfârşitul lunii iulie vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.
    Cetăţenii pot depune declaraţiile online, de la propriul calculator sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.
    „ Din respect faţă de timpul cetăţenilor şi pentru a îmbunătăţi relaţia contribuabililor cu administraţia fiscală declaraţia se completează şi se depune online atât prin intermediul spaţiului privat virtual, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro”, a susţinut Dăncilă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE