Bilete tratament balnear 2019Potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, se vor acorda aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear pentru pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament pentru diverse afecțiuni medicale.

De biletele de tratament beneficiază pensionarii sau persoanele care sunt asigurate în sistemul public de pensii și care au trimitere de la medic. Fiecare din aceste persoane poate beneficia numai de un singur bilet, iar documentele necesare sunt:
-cererea tip de acordare a biletului de tratament;
-copie a actului de identitate;
-talonul de pensie (original ori copie);
-biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
-programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).
Documentele necesare pentru obținerea biletului de tratament se depun la casele teritoriale de pensii, iar biletele se obțin funcție de punctajul obținut de fiecare cerere în parte.
Pentru anul 2019, proiectul de lege propus de Ministerul Muncii prevede alocarea unei sume de 335.113 de lei pentru pensionarii care doresc să își trateze anumite afecțiuni în stațiunile balneare din România. Nu toate aceste bilete sunt gratuite, o mare parte fiind compensate, în funcție de legile în vigoare.​(Sursa: a1.ro)

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts