More


  Deputatul Ioana Bran a votat ieri două proiecte în cadrul Comisiei buget-finanțe-bănci a Camerei Deputaților

  =

  Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a votat ieri, în cadrul Comisiei buget-finanțe-bănci a Camerei Deputaților, două proiecte de lege.

  Unul dintre ele este un proiect de lege pe care Ioana Bran l-a gestionat de la bun început. Este vorba despre Legea tineretului a cărui proiect a fost prezentat marți pentru avizare în cadrul Comisiei buget-finanțe-bănci a Camerei Deputaților.

  ”Am susținut acest proiect din toată inima! Am lucrat această lege în perioada în care am fost ministru al Tineretului și Sportului. Domeniul era insuficient reglementat, legislația în domeniu era veche, din anii 2004-2006 și se impunea o corelare a tuturor prevederilor din domeniu într-o lege nouă, unitară și modernă.

  La 5 iulie anul trecut, după etapa de consultări publice, Legea tineretului a fost aprobată de Guvern și a fost trimisă către Parlament. Senatul a adoptat proiectul de lege la sfârșitul anului 2018, iar acum se pregătește de adoptare în Camera Deputaților. Prin această lege se reglementează cadrul juridic necesar pentru implementarea politicilor de tineret, a dezvoltării personale și profesionale a tinerilor, precum și susținerea implicării tinerilor în viața societății și dezvoltarea infrastructurii pentru tineret.

  O secțiune este dedicată înființării Centrelor comunitare de tineret, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare. Autoritățile centrale și locale vor sprijini activitatea de tineret cu resurse materiale, financiare și informaționale, astfel că la nivel național, județean și local vor fi create spații speciale pentru activități de tineret, informare, consiliere, îndrumare și învățare non-formală. Tinerii vor avea acces gratuit la programe de educație civică și juridică. De asemenea, vor avea acces gratuit la proiecte și programe care au drept scop formarea unor abilități practice de viață, inclusiv la stagii de practică în instituțiile publice. Legea mai stabilește o serie de facilități pentru inițiativele antreprenoriale ale tinerilor, inclusiv faptul că incubatoarele de afaceri vor fi sprijinite de stat. Legea tineretului este o lege a egalității de șanse. Tinerii vor fi consultați în luarea deciziilor care-i privesc și vor fi protejați față de orice formă de discriminare. Comisia a avizat favorabil proiectul de lege. Mai e puțin și vom ajunge în plen. Doamne-ajută”, spune Ioana Bran.

  Al doilea vot al Ioanei Bran în cadrul Comisiei de buget-finanțe-bănci a Camerei Deputaților este pentru implementarea programului guvernamental „gROwth – contul individual de economii Junior Centenar”. Programul a fost promovat prin Ordonanța de Urgență nr. 104/2018.

  De acest program beneficiază copiii și tinerii de până la 18 ani. Practic, din ziua nașterii copilului, părinții sau ocrotitorii legali pot deschide un astfel de cont la trezoreria statului. Dacă depun anual o sumă de cel puțin 1200 lei, statul acordă o primă de 600 de lei pe an. Mai mult, dobânda anuală pentru banii din cont este de 3%.

  ”Și pentru că trebuie să avem grijă de toți copiii, cei ocrotiți prin instituțiile specializate, publice sau private, vor beneficia de depunerea anuală de 1200 de lei prin grija Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Am votat azi pentru un program bun, coerent și în deplin acord cu principiile echității sociale”, mai spune Ioana Bran.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img