More


  FOTOGALERIE. PRIMII pe ȚARĂ! “Jurnaliștii“ Liceului de Arte ”Aurel Popp” Satu Mare, CEI MAI BUNI

  - Advertisement -

  Elevii clasei II a de la Liceul de Arte Aurel Pop din Satu Mare, au câștigat locul I la Concursul național „Călătoria mea interculturală” – ediția a VI-a, pentru al doilea an consecutiv. Concursul s-a desfășurat în Oradea, în perioada 22-24 martie 2019, mai devreme decât în anii trecuți.

   

  Jurnaliștii sătmăreni, coordonatii de doamna învățătoare Elida Penina Paul, au pus în scenă un moment inedit, în care Mara Jofi, Denisa Hutton și Ester Nori au povestit despre persoanele care le influențează viața, despre pasiunile lor , despre acele persoane pe care le au ca și model și de la care au mereu câte ceva de învățat.

  Alături de colegele lor a fost și Andra Hălbac, cea care le-a susținut necondiționat, colega care le-a încurajat și care a trăit alături de ele emoția concursului.

  La concurs au participat echipaje de elevi din mai multe județe ale țării, aparținând minorităților naționale din România (aromâni, bulgari, cehi, croați, evrei, greci, italieni, lipoveni, maghiari, polonezi, rromi, ruși, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni).

  Competiția a avut loc sâmbătă, 23 martie 2019, începând cu ora 9.00, la Liceul Teoretic ” Aurel Lazar” Oradea, acolo unde, dealtfel, copiii din toată țara au petrecut momente de neuitat împreună, au legat prietenii și au demonstrat încă o dată că împreună reușim să fim o familie.

  După concurs la ora 16.00 a avut loc parada portului tradițional al etniilor prin centrul orașului Oradea. Orădenii au făcut zeci de fotografii și au rămas plăcut surprinși de frumusețea costumelor care de care mai frumoase.

  Duminică a fost ziua în care emoțiile s-au intensificat în așteptarea rezultatelor. Elevii Liceului de Arte Aurel Popp au ieșit și de această dată învingători, fiind apreciați de toți cei prezenți.

  Copiii, alături doamna învățătoate au muncit mult pentru ca totul să iasă perfect și așa a fost. Anul viitor concursul se va desfășura la Deva.

  Acest concurs ne face să înţelegem că fiecare dintre noi are un rol deosebit de important în înţelegerea şi acceptarea diferitelor culturi şi a modului de viaţă din România, precum şi la validarea acestui dialog ca factor esenţial pentru o lume în mişcare şi continuă transformare în care trăim.

  Cunoaşterea celui de lângă noi ne poate crea nouă, ca şi societate, o identitate mai puternică.Concursul Național, este cuprins în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare, cu finanțare M.E.N., în categoria Concursuri Școlare Interdisciplinare și Trandisciplinare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img