More


  În loc să-i mintă pe români, Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului

  =

  Partidul Social Democrat transmite, într-un comunicat de presă, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului şi a catalogat blocarea bugetului drept un joc electoral.

  “PSD constată că preşedintele Iohannis îi minte din nou pe români în încercarea de a explica de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este doar un joc electoral pentru că Iohannis ştie bine că bugetul va fi adoptat curând de Parlament fără ca el să-l mai poată opri să intre în vigoare. Este un joc făcut pe seama copiilor care nu şi-au putut primi alocaţiile majorate de la 1 martie 2019, aşa cum prevăzuse ordonanţa Guvernului emisă la finalul Guvernului”, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.
  “Este de asemenea un joc politic făcut de preşedintele Iohannis pe spatele pensionarilor pe care îi minte la fel cum a făcut-o şi în trecut, spunând mereu că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Realitatea l-a contrazis însă de fiecare dată. Pensiile au fost plătite şi majorate în avans faţă de prevederile legale. Este un joc făcut de preşedinte împotriva tuturor românilor care aşteaptă investiţiile din sănătate al căror buget este cu 6 miliarde mai mare faţă de anul trecut şi cu 16 miliarde mai mare faţă de bugetul Guvernului Cioloş girat de preşedintele Iohannis”, mai anunţă sursa citată.
  Social democraţii fac şi un top trei pe care îl cataloghează drept “minciuni enunţate astăzi de Iohannis”.
  “1. Preşedintele Iohannis a minţit când a spus că lipsesc 1,4 miliarde de lei de la bugetul de pensii. În realitate, după mult timp, în anul 2019, bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuţiilor de la angajator la salariaţi – o măsură care a fost criticată intens de preşedintele Iohannis.
  2. Preşedintele Iohannis a minţit când a spus că PSD ar fi putut creşte alocaţiile pentru copii. În realitate PSD a făcut toate actele normative necesare pentru creşterea alocaţiilor, însă pe toate Iohannis le-a blocat prin contestaţiile făcute la Curtea Constituţională şi prin retrimiterea legii bugetului la reexaminare în Parlament. Majoritatea parlamentară va face tot ce este posibil pentru a vota cât mai curând bugetul.
  3. Preşedintele Iohannis a minţit când a spus că PSD majorează cu întârziere pensiile. În realitate, pensiile au fost majorate în avans în luna iulie anul trecut, în loc de ianuarie 2019 şi le va majora în avans în septembrie faţă de ianuarie anul viitor. În loc să îi mintă pe români, Iohannis ar fi trebuit să îşi ceară scuze de la toţi cei pe care i-a afectat în această perioadă”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img