More

    Odată cu venirea primăverii au “răsărit” și cerșetorii pe străzile Sătmarului

    A venit primăvara și odată cu ea și o adevărată invazie de cerșetori pe străzile Sătmarului. Unii au o poveste impresionantă, care îi face pe sătmăreni să își deschidă mai ușor portofelele, alții însă doar cer mărunțiș, fără să încerce să impresioneze până la lacrimi. Ei nu țin cont de vorba „mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”.

    Indiferent că sunt tineri sau oameni în vârstă, cetățenii sunt deranjați de mâinile întinse care apar ori de câte ori ajung prin zona centrală a orașului și, de cele mai multe ori, oamenii nu reușesc să își dea seama dacă cerșetorii într-adevăr sunt nevoiași sau doar nu vor să muncească.

    Cu toate că zilnic sunt ridicați de Poliția Locală și puși pe tren pentru a-i trimite acasă, cerșetorii se reîntorc tot mai mulți. Și chiar dacă aceștia sunt amendați de către Poliția Locală, totul rămâne fără nici un efect, în condițiile în care cerșetorii sunt persoane insolvabile. Mai exact, nu au nimic pe nume, așa că nu pot fi executați silit pentru recuperarea contravalorii amenzilor.

    Singura soluție este ca sătmărenii să nu le mai dea bani deoarece prin mila manifestată doar se întreține acest fenomen, iar acești oameni nu vor munci niciodată.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE