More


  Goran Bregovic, în sfârșit la Satu Mare

  =

  De 23 de ani, în ultimul weekend din luna mai, orașul pe care îl iubim îmbracă haine de sărbătoare. Zilele Orașului Satu Mare reprezintă cel mai mare și mai important eveniment al comunității sătmărene, motiv pentru care și în acest an vom avea parte de concertele celor mai în vogă artiști ai momentului.

  În 2019 continuăm să aducem la Zilele Orașului Satu Mare artiști renumiți și plăcuți de publicul sătmărean. Astfel, ne bucurăm să anunțăm că la ediția din acest an l-am invitat pe Goran Bregovic, acompaniat de Wedding and Funeral Orchestra.

  De asemenea, până în acest moment avem confirmarea trupelor Vama, Bosquito, Rúzsa Magdi (HU), care vor urca pe scena din Piața 25 Octombrie. Spectacolul se va transforma într-un adevărat maraton muzical, la care vor asista peste 100.000 de sătmăreni.

  Am lansat, de asemenea, invitația și reprezentanților orașelor înfrățite, meșteșugarilor, artiștilor și muzicienilor de muzică populară, ansambluri folclorice, să ni se alăture și în acest an în Piața Libertății, unde vor avea loc concerte dedicate iubitorilor de folk, muzică populară și dansuri tradiționale.

  Atât în 2017, cât și în 2018, au fost multe momente frumoase în cele trei zile de sărbătoare, multe prestații artistice spectaculoase care au fost apreciate de zeci de mii de sătmăreni.

  De altfel, în 2018, s-a înregistrat un număr record de participanți, aproape 100.000 de spectatori, atât din județul Satu Mare, cât și din județele învecinate, dar și din Ungaria. Cei mai mulți sătmăreni au fost prezenți în Piața 25 Octombrie la concertele artiștilor Cargo, Carla’s Dreams, Holograf, Edda, Bere Gratis și Gheorghe Zamfir.

  Goran Bregovic, cap de afiș
  Cu siguranță că cel mai important nume ce va veni anul acesta la Zilele Orașului este Goran Bregovic. Fie că a fost vorba de Zilele Orașului sau ale Județului, s-a tot vorbit de aducerea celui mai popular muzician din ex. Iugoslavia la Satu Mare. Iată că în cele din urmă, la finele lunii mai, fanii muzicii lui Bregovic se vor putea bucura de un spectacol live în Centru Nou. Anul trecut Bregovic a concertat la Zilele Castanelor la vecinii din Baia Mare.

  Goran s-a născut pe 22 martie 1950 la Sarajevo, în Bosnia, tatăl său fiind croatul Franjo Bregović, iar mama sa fiind sârboaica Borka Perišić.

  Pe când avea doar șaisprezce ani, Bregovic a pus bazele trupei Bijelo Dugme, care avea să devină una dintre cele mai populare formații rock din Europa.

  A creat coloane sonore pentru filme precum: “Time of the Gypsies”, “Queen Margot”, “Underground” și “Arizona Dream”, special pentru regizorul Emir Kusturica. Creațiile lui sunt influențate de muzica tradițională țigănească precum și de muzica din Balcani. Fiind un compozitor de excepție, a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesária Évora.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img