More


  Primarii din Satu Mare pot cere bani de la AFM, pentru a lumina gospodăriile izolate cu panouri fotovoltaice

  =

  Administraţia Fondului pentru Mediu deschide o sesiune de depunere a dosarelor de finanţare în programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate şi neracordate la reţeaua naţională de energie electrică. Vor putea accesa bani doar primăriile pe raza cărora se află aceste locuinţe, cu condiţia să îşi depună dosarele între 10 aprilie şi 10 iulie, anunță vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, sătmăreanul Radu Roca.

  „Administraţia Fondului pentru Mediu lansează, pe 10 aprilie, prima sesiune de finanţare privind electrificarea gospodăriilor izolate, prin montarea de panouri fotovoltaice, sisteme complexe fotovoltaice. Vor fi eligibile nu doar panoul, ci toate dotările. Pentru această sesiune de proiecte, Guvernul a alocat 230 milioane lei, iar cererile de finanţare vor fi depuse de primării”, a declarat vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, sătmăreanul Radu Roca.
  Finanţarea nerambursabilă, acordată de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie. Finanţarea se acordă eşalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanţare şi pe măsura implementării proiectului.
  Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare începe în 10 aprilie şi se termină 10 iulie. Primăriile vor depune un dosar dosarul va include mai multe documente, printre care o hotărâre de consiliul local, acordul proprietarilor sau deţinătorilor gospodăriilor, certificate care că ateste lipsa datoriilor primăriilor.
  Proiectul are un buget de 230 de milioane de lei pentru toată ţara.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img