More


  Șoferi, mare atenție în parcări și pe autostradă!

  =

  Că tot vine minivacanța de Paște și de 1 Mai iar ieșirile cu mașinile personale vor fi la ordinea zilei, venim la bursa de azi cu o atenționare adresată șoferilor de cei de la failtrafic.ro.

  O veche înșelătorie prinde viață din nou și este posibil ca cei mai naivi să cadă cu ușurință în plasa șarlatanilor.

  Păcăleala este pusă în practică de regulă în parcările de pe drumurile intens circulate precum: drumuri europene și autostrăzi. Iată cum procedează șarlatanii: sub pretextul că au o problemă cu benzina/motorina, eventual au alimentat greșit, vin foarte prietenoși către potențialele victime, cu gândul să-i salute. De obicei un bărbat face acest lucru, în timp ce poartă pe deget un inel, ghiul, foarte vizibil. Pentru că românii asociază aurul cu Turcia, șarlatanii pretind că sunt turci. Inelul foarte mare este bineînțeles o tinichea ieftină, doar că bărbatul ține mâna ostentativ la vedere, întinde mâna, salută victimele pentru a atrage atenția asupra inelului care are o dimensiune foarte mare, așadar ar trebui să coste foarte mult.

  După ce își convinge victima că are nevoie de o sumă importantă de bani, de la 300 lei în sus, șarlatanul propune drept garanție inelul. Potențialele victime, încântate de această garanție, acceptă inelul, care nu valorează nimic. După ce ia suma de bani, mașina pornește ca prin minune și “turcul” dispare.
  Așa că atenție mare în trafic, nu doar la aparatele radar, ci și la …șarlatani!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img