More


  Cascada Cailor, locul unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață

  =

  Niciun concediu în Maramureș nu este complet dacă nu ai apucat să vizitezi Cascada Cailor. Aici vei avea parte de alte peisaje absolut superbe. Cascada se formează din apa care se adună pe Muntele Cailor, imediat după ce se topește zăpada sau după o ploaie mai puternică. Cursul următor al apei este să se strângă într-un circ glaciar, de unde se revarsă peste Podul Cailor.

  Ca să ajungeți la Cascada Cailor, se pot folosi două variante, la fel de interesante și pitorești, ambele cu punct de plecare din stațiunea Borșa: prima se referă la parcurgerea drumului până la cascadă pe jos, prin pădure, urmând semnele prezente pe drumul forestier.

  A doua variantă, pentru cei care nu vor să depună efort fizic, se face cu telescaunul, care funcționează atât iarna, cât și vara. Odată ajunși în vârful pârtiei, se coboară până la Cascada Cailor, prin pădure, într-un peisaj de basm, mângâiați de aerul curat al zonei. La fel ca și în cazul altor locuri de poveste din țara noastră, și Cascada Cailor are în spatele său o legendă legată de numele său.

  Datorită locației aflate în mijlocul unui peisaj sălbatic, care a permis dezvoltarea unei vegetații bogate, localnicii se puteau ocupa de creșterea cailor. Una din hergheliile de cai a fost încolțită, în timpul unei furtuni, de un urs, chiar pe marginea platoului unde se formează cascada.

  Îngroziți de agresivitatea ursului și negăsind o soluție de scăpare, caii s-au aruncat în gol, preferând această moarte alteia, în care se vedeau sfârtecați de ursul hămesit de foame. Așa s-ar fi ajuns la numele cascadei, ca și a altor atracții turistice din zonă, precum Podul Cailor, Izvorul Cailor sau Muntele Cailor. Dacă doriți să vizitați minunata zonă a Maramureșului, nu trebuie să ratați Cascada Cailor. Și dacă tot ați ajuns până acolo, alegeți varianta de a străbate pe jos drumul până la acest loc superb.

  Chiar dacă o să aveți nevoie de aproximativ două ore, veți avea ocazia să faceți mișcare într-un peisaj de o frumusețe rar întâlnită, de-a lungul căruia, din loc în loc, puteți vedea printre copaci imaginea uimitoare a cascadei.

  Traseul, chiar dacă nu este unul foarte ușor, este totuși accesibil, iar efortul depus este răsplătit de priveliștea spectaculoasă a celei mai mari căderi de apă din România. Pe lista locurilor unde natura încă nu a fost distrusă, și unde mâna omului nu a lucrat doar pentru propria înavuțire, Cascada Cailor ocupă un loc de frunte.

  Vuietul apei care se prăvălește printre stânci, vegetația bogată, răcoarea de care te bucuri în preajma cascadei, toate sunt ingredientele unei alegeri foarte inspirate pentru amatorii de drumeție.

  Vizitați această perlă a naturii, ascultați vocea pădurii, luați potecile la pas și admirați sălbăticia locului.

  Nicolae Ghisan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img