More  Liviu Dragnea a semnat legea împotriva dublului standard

  Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, la Antena 3, că a semnat luni după-amiază proiectul de lege de taxare a firmelor care practică dublul standard și comercializează în România mărfuri de calitate inferioară produselor care se exportă în alte țări.

  Este primul pas major al PSD împotriva companiilor care vând în România produse asemănătoare, dar de o calitate inferioară față de cele vândute în Occident. Este însă nevoie și de patrioți în Parlamentul Europeană care să se asigure că dublul standard privind calitatea alimentelor, medicamentelor și a altor bunuri de larg consum vândute pe piața europeană va fi complet eradicat.
  ”Am semnat-o azi după-amiază impreuna cu dl. Steriu (Valeriu Steriu, deputat PSD, n.red.), nu e foarte complicată, dar e dură”, a spus Dragnea.
  Potrivit acestuia, se poate merge până la confiscarea totală a unor produse și „nu este exclusă acțiunea penală”. „Ne bazăm pe sancțiuni financiare”, a indicat liderul PSD, potrivit căruia se instituie o amendă de 4% din cifra de afaceri din anul respectiv pentru firma care practică dublul standard. ”Dacă vorbim de un lanț de magazine nu vorbim de cifra de afaceri a magazinului respectiv, ci a întregului lanț”, a adăugat acesta.
  ”La fel cum ne-am luptat în România să creștem pensiile și salariile pentru a reduce decalajele dintre cetățenii români și cei europeni, tot așa ne vom bate în Parlamentul European pentru ca România să fie respectată și să aibă un tratament egal cu celelalte state ale Uniunii Europene. Iese din Parlament în sesiunea asta obligatoriu, în luna iunie iese. O să adoptăm legea în procedură de urgență”, a mai spus Dragnea.
  Liderul PSD a precizat că legea este „o lovitură exact pentru stăpânii lui (Klaus Iohannis, n.red.), pentru protectorii lui”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE