More


  Ovidiu Silaghi, candidat ALDE la Europarlamentare: Europa libertăţii: Schengen – Lupta e grea, dar o vom câştiga!

  =

   

  Candidatul eligibil la alegerile pentru Parlamentul European din această primăvară, sătmăreanul Ovidiu Silaghi, consideră că România trebuie să facă parte din spațiul Schengen, iar ALDE va lupta pentru îndeplinirea acestui deziderat.
  ”Aderarea României la spațiul Schengen reprezintă deopotrivă un drept și o obligație asumate prin Tratatul de Aderare la UE. Prin contribuția sa la eforturile comune de abordare a noilor provocări în materie de securitate, România a demonstrat că este un furnizor de securitate real pentru UE și că este în măsură să asigure, în mod eficient, protecția frontierelor externe ale UE. Astfel, de fiecare dată, România a insistat să participe, împreună cu statele care pun în aplicare integral acquis-ul Schengen, la aplicarea integrală a noilor instrumente de securitate în beneficiul tuturor statelor membre. Criteriile prevăzute în acquis-ul Schengen au fost recunoscute încă de la 9 iunie 2011, când Parlamentul European a avizat favorabil proiectul Deciziei privind aderarea României, iar Consiliul European din 13-14 decembrie 2012 a confirmat finalizarea cu succes a tuturor măsurilor.
  Pentru europarlamentarii ALDE accesul imediat al României la spațiul Schengen, ca membru cu drepturi depline, rămâne o prioritate. Eliminarea controalelor la frontieră va facilita libera circulație a persoanelor, mărfurilor, capitalurilor și serviciilor iar europarlamentarii ALDE vor depune toate eforturile politice necesare pentru ca o decizie în acest sen să fie adoptată în cel mai scurt timp pentru a putea elimina. În prezent, menținerea controalelor generează efecte negative pentru toți transportatorii. Se vor implica în toate discuțiile la nivelul UE care vizează îmbunătățirea spațiului Schengen și vor susține obiectivul comun de a consolida spațiul Schengen într-un mod pe deplin funcțional!, este mesajul transmis de Ovidiu Silaghi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img