Şcoala Gimnazială nr. 3 din Negrești-Oaș, modernizată prin PNDL, printr-o investiţie de 1,178 milioane de euro

Primăria orașului Negrești-Oaș, condusă de primarul Aurelia Fedorca, a obținut în ultimii ani finanțare din fonduri guvernamentale și europene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din oraș. Prima instituție școlară care beneficiază de finanțare este Școala Gimnazială nr. 3.

”Una dintre prioritățile la care am muncit mult în ultimii ani este atragerea de fonduri, guvernamentale și europene, pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din oraș, conștientă fiind că educația este baza pe care ne fundamentăm viitorul. Am muncit mult la aceste proiecte, dar cu mare folos pentru că rezultatele încep să se vadă, nu doar în contractele de finanțare semnate, ci și fizic!” – a declarat Aurelia Fedorca.

Edilul șef a verificat stadiul lucrărilor la Școala Gimnazială nr. 3, acolo unde se desfășoară ample lucrări de extindere și modernizare, în cadrul unui proiect în valoare de 1.178.000 euro, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală ( PNDL 1) gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de la bugetul local al orașului Negrești-Oaș.

Discuțiile cu constructorii și specialiștii din primărie implicați în proiect s-au axat pe detalii tehnice și de design exterior, un aspect foarte important cu atât mai mult cu cât soluția adoptată va fi utilizată și la lucrările de modernizare a celorlalte instituții de învățământ din oraș.

”Le-am cerut constructorilor să respecte graficul de lucrări și să găsească cele mai bune soluții tehnice pentru ca elevii și dascălii acestei școli să înceapă anul școlar în cele mai moderne săli de clasă. Nu ne permitem să întârziem nicio clipă!

Este important de spus aici că Școala Gimnazială nr. 3 va mai beneficia de încă două proiecte de modernizare: unul în valoare de 500.000 de euro care vizează extinderea corpului B, modernizarea sălii de sport și dotarea acestora, iar altul în valoare de 283.000 de euro care vizează anveloparea Sălii de sport, investiții care vor fi derulate din fonduri europene și de la bugetul local.

Lucrări similare vor fi demarate la toate instituțiile de învățământ din oraș, iar în 2-3 ani vom avea grădinițe, școli și licee la cele mai înalte standarde!” – a precizat primarul Aurelia Fedorca, președinte al PSD Satu Mare.

Primăria orașului Negrești-Oaș a obținut finanțare din fonduri europene și guvernamentale în valoare de 6,168 milioane de euro pentru modernizarea instituțiilor de învățământ. Astfel, din fonduri europene vor fi realizate lucrări complexe privind creșterea eficienței energetice, inclusiv anveloparea fațadelor, la Școala Gimnazială Nr. 3 – Sala Sport, Grădinița cu Program Prelungit nr. 7, Școala Gimnazială Nr. 1, Liceul Teoretic – Corp A și Liceul Tehnologic I. G. Andron – Corp Principal, Corp A, Corp B, Atelier alimentație publică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

BREAKING NEWS. Au fost REDESCHISE VĂMILE Petea și Urziceni. PROGRAM SPECIAL

Printr-o notă de informare emisă de autoritățile din cadrul Ministerului de Interne maghiar, punctele de trecere a frontierei de pe teritoriul Ungariei au primit...

MĂCEL. Peste O SUTĂ de porci, UCIȘI de DSVSA în județ. Două FOCARE NOI de PESTĂ PORCINĂ

În această săptămână în județul Satu Mare și-au făcut apariția două noi focare de pestă porcină africană. Din acest motiv, Direcția Sanitar Veterinară și...

MINUNAT. Ziua și VINDECAREA la Satu Mare. Două dintre acestea, în ultimele 24 de ore

Lucrurile iau o turnură bună pentru județul Satu Mare. Practic, în ultimele opt zile s-au produs opt vindecări la Satu Mare. Ziua și vindecarea....

PREMIERĂ! Doi sătmăreni în numărul din mai al National Geographic România

Numărul din luna mai a revistei National Geographic din Statele Unite prezintă o premieră pentru județul Satu Mare. Pentru prima dată, în cadrul paginilor...

Mircea Govor: “Avem un guvern de nota 1!”

Invitat miercuri seara în emisiunea Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, s-a declarat total nemulțumit de...