More


  Şcoala Gimnazială nr. 3 din Negrești-Oaș, modernizată prin PNDL, printr-o investiţie de 1,178 milioane de euro

  =

  Primăria orașului Negrești-Oaș, condusă de primarul Aurelia Fedorca, a obținut în ultimii ani finanțare din fonduri guvernamentale și europene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din oraș. Prima instituție școlară care beneficiază de finanțare este Școala Gimnazială nr. 3.

  ”Una dintre prioritățile la care am muncit mult în ultimii ani este atragerea de fonduri, guvernamentale și europene, pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din oraș, conștientă fiind că educația este baza pe care ne fundamentăm viitorul. Am muncit mult la aceste proiecte, dar cu mare folos pentru că rezultatele încep să se vadă, nu doar în contractele de finanțare semnate, ci și fizic!” – a declarat Aurelia Fedorca.

  Edilul șef a verificat stadiul lucrărilor la Școala Gimnazială nr. 3, acolo unde se desfășoară ample lucrări de extindere și modernizare, în cadrul unui proiect în valoare de 1.178.000 euro, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală ( PNDL 1) gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de la bugetul local al orașului Negrești-Oaș.

  Discuțiile cu constructorii și specialiștii din primărie implicați în proiect s-au axat pe detalii tehnice și de design exterior, un aspect foarte important cu atât mai mult cu cât soluția adoptată va fi utilizată și la lucrările de modernizare a celorlalte instituții de învățământ din oraș.

  ”Le-am cerut constructorilor să respecte graficul de lucrări și să găsească cele mai bune soluții tehnice pentru ca elevii și dascălii acestei școli să înceapă anul școlar în cele mai moderne săli de clasă. Nu ne permitem să întârziem nicio clipă!

  Este important de spus aici că Școala Gimnazială nr. 3 va mai beneficia de încă două proiecte de modernizare: unul în valoare de 500.000 de euro care vizează extinderea corpului B, modernizarea sălii de sport și dotarea acestora, iar altul în valoare de 283.000 de euro care vizează anveloparea Sălii de sport, investiții care vor fi derulate din fonduri europene și de la bugetul local.

  Lucrări similare vor fi demarate la toate instituțiile de învățământ din oraș, iar în 2-3 ani vom avea grădinițe, școli și licee la cele mai înalte standarde!” – a precizat primarul Aurelia Fedorca, președinte al PSD Satu Mare.

  Primăria orașului Negrești-Oaș a obținut finanțare din fonduri europene și guvernamentale în valoare de 6,168 milioane de euro pentru modernizarea instituțiilor de învățământ. Astfel, din fonduri europene vor fi realizate lucrări complexe privind creșterea eficienței energetice, inclusiv anveloparea fațadelor, la Școala Gimnazială Nr. 3 – Sala Sport, Grădinița cu Program Prelungit nr. 7, Școala Gimnazială Nr. 1, Liceul Teoretic – Corp A și Liceul Tehnologic I. G. Andron – Corp Principal, Corp A, Corp B, Atelier alimentație publică.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img