More


  ALERTĂ Creșterea alarmantă a consumului de DROGURI, pune pe jar autoritățile. Ce porpune ATOP

  =

  Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare se arată îngrijorați de creșterea alarmantă a numărului de tineri din județul Satu Mare care consumă droguri de mare risc și produse etnobotanice. În cadrul ședinței ATOP, care s-a desfășurat ieri în orașul Tășnad, li s-a sugerat autorităților locale să organizeze întâlniri cu părinții elevilor din fiecare localitate, pentru a li se atrage atenția asupra acestor practici și asupra efectelor nocive pe care le au aceste substanțe, în încercarea de a găsi astfel soluții pentru limitarea acestui fenomen care este în creștere de la un an la altul.

   

  Ședință ATOP la Tășnad

              Ședinţa lunii iunie a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, a avut loc în orașul Tășnad. Pe lângă membrii ATOP, la ședință au mai participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, administratorul public al județului, Nagy Szabolcs, subprefectul Altfatter Tamás, consilierii județeni Vasile Mitrașca și Balogh Sandor, șeful Inspectoratului Poliției Județene Satu Mare, comisar șef Sorin Stan, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, col. Ovidiu Popa, primari, viceprimari și șefi de post din Tășnad, Căuaș, Cehal, Craidorolț, Pir, Santău, Săcășeni și Săuca. Ședința a fost condusă de președintele ATOP, Andrei Veron.

  În cadrul dezbaterii privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor, primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba, a afirmat că  este necesară extinderea capacității de parcare în zona turistică a orașului Tășnad, ca urmare a creșterii numărului de turiști care frecventează zona, precum și suplimentarea numărului camerelor de supraveghere.

   

  Campanii anti-drog

  În ceea ce privește infracționalitățile stradale, șeful Poliției Tășnad a declarat că principala problematică o reprezintă, în acest moment, infracțiunile de deținere și consum de substanțe interzise, înregistrate în special în rândul tinerilor. “În 2018 în Tășnad au fost derulate două campanii anti-drog, dar cu toate acestea, în ultima perioadă am înregistrat 5 infracțiuni în flagrant”, a afirmat șeful Poliției Tășnad.

  Referitor la această problematică, subprefectul Altfatter Tamás, le-a sugerat autorităților locale să organizeze întâlniri cu părinții elevilor din fiecare școală, pentru a li se atrage atenția asupra acestor practici și asupra efectelor nocive pe care le au substanțele halucinogene, în încercarea de a găsi astfel soluții pentru limitarea acestui fenomen, care este în creștere de la un an la altul. “Există posibilitatea ca doar cu 10 lei, tinerii să își poată cumpăra un anumit drog care are efecte nocive foarte mari. La școli profesionale și la licee este imperios necesară montarea de camere de supraveghere. Vorbim de ani de zile despre acest aspect, însă nu toți primarii au înțeles nevoia stringentă a acestei măsuri. Unii edili spun în continuare că nu au sursă de finanțare, aspect total neadevărat”, a concluzionat subprefectul județului.

  La rândul său, Sorin Stan, șeful Inspectoratului Poliției Județene, a afirmat că montarea sistemelor de pază trebuie să devină o prioritate pentru primari, până la începerea următorului an școlar.

  Referitor la urmările fenomenelor meteo înregistrate în ultima perioadă pe raza județului Satu Mare, primarii din comunele învecinate orașului Tășnad au afirmat că ploile și grindina au provocat pagube în câteva localități. Din cauza inundațiilor, în Cehal a fost distrus un drum vicinal, iar în Craidorolț drumurile agricole sunt aproape impracticabile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img