ATENȚIONARE!!! Săptămână FIERBINTE la Satu Mare. Temperaturi care vor trece de 35 de grade, la umbră

După ce duminică, în mai multe zone ale județului s-au rupt cerurile, iar în altrele a căzut grindină, urmează o săptăpmână de foc pentru județul Satu Mare. Vor fi zile în care temperaturile vor depăși 35 de grade la umbră. Asta nu înseamnă, însă că vremea nu își va mai face de cap în acest interval de timp.

Caniculă până vineri

Temperaturile au urcat până la 30 de grade încă de astăzi. Mâine, marți, vom avea parte de o zi foarte călduroasă, cu temperaturi ce vor ajunge, la orele după-amiezii, la 32-33 de grade la umbră, adică peste 40 de grade la soare. va urma o seară mai liniștită, doar 16 grade, în ambele situații fără ploi, nici măpcar în aversă.

Miercuri, vremea va fi la fel de călduroasă, mercurul urcând în termometre până la 32 de grade ziu, respectiv 17 grade noaptea, și este posibilo ca pe alocuri să înregistrăm ploi torențiale, vijelii și chiar grindină.

Joi, vom avea temperaturi diurne ce vor urca până la aproape 35 de grade ziua. Canicula de joi va fi astâmpărată după amiază de ploi, unele locuri posibil torențiale.

Abia în week-end se mai răcorește, adică 24-25 de grade, însă va fi soare din plin și mici șanse de ploi.

Val de căldură peste întrreaga Europă

Canicula de care vom avea parte în această săptămână se datorează unui val de căldură extremă care va lovi zonele centrale și vestice ale Europei. Acesta și-a făcut simțită prezența încă de duminică, iar temperaturile maxime vor depăși constant 35 de grade Celsius la prânz în zonele sudice.

Valul de căldură va cuprinde în cursul zilei de marți estul Franței, Belgia, Olanda și Luxemburg. Pe joi, căldura va lovi Germania, cu maxime de 40 de grade Celsius în zona de nord-vest și nord-est, spun meteorologii.

Valul de caniculă se va resimți și la noi în țară, arată datele meteorologilor europeni. Temperaturile maxime vor fi în creștere, iar ANM a anunțat deja maxime ce depășesc 30 de grade Celsius pe aproape toată perioada săptămânii viitoare în regiunea de nord-vest a țării.

Temperaturile ridicate care se vor înregistra și la Satu Mare vor fi dublate de umiditate ridicată, ceea ce înseamnă că meteorologii ar putea emite noi avertizări de caniculă în cazul în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul de 80 de unități.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ministrul Gabriel Leş acuză “Entităţi străine blochează efectiv interesele strategice de securitate ale României’’

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de acţiunile prin care compania olandeză Damen ‘’încearcă blocarea atribuirii contractului de realizare a corvetelor...

Prin mobilizarea împotriva moţiunii, să dăm un semnal puternic de unitate societăţii şi o lecţie opoziţiei

Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, îi îndeamnă pe social-democraţi, într-o declaraţie de presă remisă miercuri AGERPRES, să nu piardă “meciul de joi” şi...

La cafea da, la școală… BA!

”45 de polițiști de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și...

Cazul scandalului de la Pișcolt-Lucăceni va fi judecat săptămâna viitoare

Așa cum oarecum era de așteptat, Comisia de disciplină nu a putut lua o decizie clară în ședința de marți după incidentele de la...

Poftiți la baschet, poftiți la derby!

Sorţii au decis că cel mai tare meci al Grupei de Vest din Liga Naţională de baschet feminin să se joace chiar în prima...